.

Aarden & Ontspannen (9 dagen)

De specialisatie Aarden & Ontspannen geeft je verdieping in verschillende adem-, meditatie en ontspanningstechnieken die jou helpen om meer te aarden en te ontspannen. Daarbij leer je ook hoe je deze technieken kunt integreren in de lessen die je geeft, zodat je je deelnemers dit ook mee kunt geven. 

Je komt meer te weten over hoe het lichaam reageert op stress en disbalans en leert hoe je deze signalen beter kunt herkennen en reguleren. We nodigen je uit om te luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft. Door op een subtiele manier te luisteren en signalen eerder waar te nemen, zal je waarschijnlijk veel te weten komen. Je lichaam zijn verhaal laten doen en bewustwording creëren over het zelfhelend vermogen van je lichaam. Je eigen onderzoek en ervaring hierin is de basis voor de integratie van deze tools in je docentschap.

Mindfulness loopt als een rode draad door deze specialisatie door vanuit een open blik, zonder oordeel en met je volledige aandacht de verschillende oefeningen aan te gaan en te ervaren. Bewegen op een mindful manier, vanuit zachtheid en met bewuste aandacht. We nodigen je uit om geduldig, vol vertrouwen en zonder beoogd resultaat het proces aan te gaan. Ieder moment is een nieuw moment. Onderzoeken en accepteren wat zich aandient, omdat je voelt dat je ruimte hebt kunnen creëren voor jezelf en oude patronen wellicht durft te doorbreken en los te laten.

Een mooie specialisatie als je zelf nog meer wilt aarden en ontspannen en dit vervolgens over wilt dragen in je lessen. Practice what you preach.

Onderwerpen

 • Adem en pranayama
 • Meditatie en mindfulness
 • Aarden
 • Ontspanningstechnieken en ont-stressen
 • Zelfhelend vermogen en bewustwording
 • Mindful (innerlijk) bewegen

Leerdoelen

 • Je ervaart verschillende adem-, meditatie- en ontspanningstechnieken en leert hoe je deze kunt integreren in de lessen die je geeft
 • Je integreert mindfulness zowel in je dagelijks leven als in de lessen die je geeft
 • Je leert hoe je zelf meer kunt aarden en hoe je je deelnemers in je les dit mee kunt geven
 • Je doet kennis op over de effecten van stress en disbalans op het lichaam en hoe je dit kunt herkennen en reguleren
 • Je leert op een steeds sensitievere manier luisteren naar de taal van je eigen lichaam en weet je deelnemers in je les hier ook in te begeleiden
 • Je creëert bewustwording rondom het zelfhelend vermogen van het lichaam
 • Je ontwikkelt verbale en non-verbale begeleidings- en lesgeefvaardigheden om je deelnemers in je les op een mindful manier (innerlijk) te laten bewegen

Ingangseisen
Als YAN student volg je een specialisatie als onderdeel van je laatste jaar van de docentopleiding. Om aan de specialisatiefase te kunnen beginnen, dien je alle voorgaande studiejaren voldoende afgerond te hebben.

Ben je elders opgeleid tot yogadocent? Dan is deze specialisatie mogelijk ook geschikt voor jou! Je dient in ieder geval te beschikken over minimaal 200 uur aan opleidingsuren. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Studiebelasting
De studiebelasting (naast de te volgen opleidingsdagen) bedraagt 4 tot 6 uur per week. Dit betreft het bestuderen van het studiemateriaal, het volgen en observeren van yogalessen, het oefenen met een oefengroep, het aan de slag gaan met de oefeningen en opdrachten en het schrijven van je reflectieverslag.

Toetsing
Je sluit deze specialisatie af met het schrijven van een reflectieverslag.

Certificaat
Als je deze specialisatie voldoende afgerond hebt, ontvang je een certificaat van deelname. Let op: je hebt hiermee geen docentstatus. Een docentstatus ontvang je pas na afronding van de volledige docentopleiding (500 uur).

Erkende specialisatie VYN:
54 punten

Data (pdf)
Najaar 2019

Kosten
€ 1.175,-

NIET inbegrepen:
- Externe studiematerialen en eventuele andere variabele kosten (maximaal € 50,-)

Vervolg
Nadat je de specialisatie Aarden & Ontspannen afgerond hebt, kun je instromen één van de andere specialisaties of modules.

Inschrijven
Wil je je aanmelden voor de specialisatie? Vul dan het inschrijfformulier in.

Meer informatie?
Vraag de brochure aan of neem contact met ons op. We denken graag met je mee!
Telefonisch zijn wij te bereiken op 06-52 479 844 en per mail via info@yoga-academie.nl