.

Anatomie & Yoga (3 dagen) 

Heb jij een stabiele basiskennis van anatomie, maar ben je ook benieuwd naar de praktische toepassing van anatomie in yoga? Dan is deze module wellicht wat voor jou!

Als yogadocent is het leren observeren van lichamen en het herkennen van bepaalde patronen een belangrijke vaardigheid. Deze vaardigheid noemen we ook wel het ontwikkelen van een ‘docent-oog’. Een ontwikkeling die tijd nodig heeft en heel veel oefening, maar deze module is daarvoor een mooi startpunt.
Het ontwikkelen van een docent-oog geeft een enorme verdiepingsslag in je lesgeefvaardigheden als docent. 

Anatomie wordt vaak gezien als taaie en droge stof, maar zodra dit in je eigen lichaam tot leven komt, kan je niet anders dan volledig geboeid zijn. Met deze module hopen we je dan ook te inspireren en te stimuleren om de anatomie als integraal onderdeel te verweven in je lessen.

Het gaat in yoga over de ervaring van ruimte, vitaliteit en eenheid. Dat klinkt misschien eenvoudig, maar deze ervaring kan gemakkelijk verstoord raken door oude spanningspatronen die het brein in reflexbanen heeft opgeslagen. Je krijgt meer inzicht in het ontstaan van dergelijke patronen via het geheel van bewegingsketens en essentiële verbindingen in- en tijdens yogahoudingen. Je leert hoe je deze in de praktijk kunt voelen, herkennen en transformeren. 

Dit brengen we direct in de praktijk door veel naar elkaar te kijken, waardoor je leert hoe de bewegingsketens zichtbaar zijn in iemands yogabeoefening en hoe jij als docent hierin kunt begeleiden. 

Een verdiepende module voor iedere yogadocent die anatomie tot leven wil brengen!


O
nderwerpen

  • Essentiële verbindingen en beweegketens

  • Anatomie in beweging

  • Docent-oog ontwikkelen

  • Toepassing van anatomie in yoga

Leerdoelen

  • Je verdiept je kennis van anatomie en de toepassing hiervan in beweging

  • Je begrijpt de aanwezigheid van essentiële verbindingen en beweegketens in het lichaam en de invloed hiervan op beweging

  • Je begrijpt hoe beweegketens van invloed zijn op yogahoudingen en hoe jij als docent daar rekening mee kunt houden

  • Je leert hoe je lichamen kunt observeren om daarmee een docent-oog te kunnen ontwikkelen

  • Je leert hoe je beweegpatronen bij jezelf en een ander kunt zien en herkennen


Ingangseisen
Als YAN student kun je instromen in deze module vanaf docentjaar 2.
Ben je elders opgeleid tot yogadocent? Dan is deze module mogelijk ook geschikt voor jou! Je dient in ieder geval te beschikken over minimaal 200 uur aan opleidingsuren en een stabiele basiskennis te hebben van anatomie. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Studiebelasting
De studiebelasting (naast de te volgen opleidingsdagen) bedraagt 2 tot 3 uur per week. Dit betreft het bestuderen van het studiemateriaal en het aan de slag gaan met de oefeningen en opdrachten. 

Vervolg
Nadat je deze module afgerond hebt, kun je instromen één van onze andere modules.

Erkende bijscholing VYN: 18 punten

Data (pdf)
Najaar 2019

Kosten
€ 325,-

Inschrijven
Wil je je aanmelden voor deze module? Vul dan het inschrijfformulier in.

Meer informatie?
Vraag de brochure aan of neem contact met ons op. We denken graag met je mee! 

Telefonisch zijn wij te bereiken op 06-52 479 844 en per mail via info@yoga-academie.nl