Coaching & Begeleiding (8 dagen)

Als vervolg op de module Psychologie & Lesgeven krijg je in de module Coaching & Begeleiding diverse tools en technieken aangereikt waarmee je zowel groepen als individuen op diepgaand niveau kunt begeleiden. 

Je verdiept je kennis op het gebied van verbale- en non-verbale communicatie waardoor je nog meer inzicht krijgt in communicatieprocessen tussen mensen. Je komt meer te weten over verschillende communicatie- en coachmodellen en gaat aan de slag met vraagstelling en gesprektechnieken die je op zowel individueel als groepsniveau kunt toepassen. We staan stil bij hoe gedragsverandering werkt, waarom dit zo lastig is en wat hierin jouw mogelijke valkuilen zijn als docent en coach. Daarnaast leer je meer over de omgang met emoties en weerstand en hoe je je je deelnemers uitnodigt tot zelfreflectie met als doel inzicht te creëren in (belemmerende) patronen en overtuigingen. Hierbij gebruiken we technieken vanuit de positieve psychologie, mindfulness, ACT, NLP en RET.

De module Coaching & Begeleiding is zo opgebouwd dat jouw eigen ervaring de basis is voor het coachen en begeleiden van deelnemers. Je persoonlijke ontwikkelingsproces is immers de basis van waaruit je je coach- begeleidingsvaardigheden verder ontwikkelt en verfijnt. Je bent tijdens de opleidingsdagen dan ook veel bezig met je eigen proces. Door zelf te ervaren leer je waar je deelnemers in meeneemt op moment dat jij ze coacht en begeleidt. Uiteraard krijg je ook voldoende oefening met zelf coachen. Op deze manier ben je zowel (groeps)coach als coachee (degene die gecoacht wordt) en belichten we daarmee de onderwerpen altijd van twee kanten.
Tevens leer je hoe je zelf een workshop of training kunt opzetten, zodat je je eigen business kunt uitbreiden.

Kortom: deze module is perfect voor docenten die zowel groepen als individuen op diepgaand niveau willen coachen en begeleiden.

Onderwerpen

 • Coach- en begeleidingsvaardigheden
 • Communicatie- en coachmodellen
 • Emoties en weerstand
 • Positieve psychologie, mindfulness, ACT, NLP en RET
 • Zelfinzicht en bewustwording

Leerdoelen

 • Je verdiept je kennis op het gebied van communicatieprocessen tussen mensen
 • Je hebt inzicht in hoe gedragsverandering werkt en waarom dit zo moeilijk is
 • Je creëert inzicht in je eigen gedrag als docent en coach
 • Je leert hoe je een ander uitnodigt tot zelfreflectie met het doel inzicht te creëren in (belemmerende) patronen en overtuigingen
 • Je bent in staat om een aantal technieken vanuit de positieve psychologie, mindfulness, ACT, NLP en RET toe te passen
 • Je krijgt tools aangereikt om je eigen business uit te kunnen breiden met (lichaamsgerichte) coaching en workshops


Ingangseisen
Je kunt instromen in deze module nadat je module Psychologie & Lesgeven voldoende afgerond hebt. Ben je elders opgeleid tot yogadocent en heb je ruime kennis van de psychologie? Dan is deze module mogelijk ook geschikt voor jou! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Studiebelasting
De studiebelasting (naast de te volgen opleidingsdagen) bedraagt gemiddeld 4 tot 6 uur per week.

Afronding en toetsing
Je sluit de module Coaching & Begeleiding af met het schrijven van een reflectieverslag. Als je dit reflectieverslag voldoende afgerond hebt, ontvang je een certificaat van deelname (50 uur).

Vervolg
De module Coaching & Begeleiding is onderdeel van de 300 uur Hatha verdiepingsopleiding en van de specialisatie Docent & Business
Nadat je deze module voldoende afgerond hebt, kun je verder met de module Ondernemerschap of met een van de andere modules.

VYN: 48 bijscholingspunten
YACEP: 50 CE-uren

Data (pdf)
Start: 17 mei
2020 | 8 dagen | 10.00-17.00 uur
Start: 26 september 2020 | 8 dagen | 10.00-17.00 uur

Kosten
€ 1095,-

NIET inbegrepen:
(Externe) studieboeken en eventuele andere variabele kosten (maximaal € 45,-)

Inschrijven
Wil je je aanmelden voor de module Coaching & Begeleiding? Vul dan het inschrijfformulier in.

Meer informatie?
Vraag de brochure aan of neem contact met ons op. We denken graag met je mee!
Telefonisch zijn wij te bereiken op 06-52 479 844 en per mail via info@yoga-academie.nl