.

Restorative & Nidra (8 dagen)

Je leven zit vol impulsen, indrukken en ervaringen, wat er voor kan zorgen dat je soms overprikkeld raakt. Als je aandacht naar buiten gericht is, is het daardoor lastiger om te genieten van het nu. Om tijd te maken voor jezelf, om stil te staan, om te voelen en bewust te worden van de signalen die je lichaam je geeft. Yoga Nidra & Restorative Yoga  zijn yogavormen die helpen om je systeem tot rust te brengen en het uit te nodigen tot fysieke, mentale en emotionele ontspanning. Beide yogavormen helpen je de weg naar binnen te vinden en de rust die zich daar bevindt op te zoeken. Een weg die soms als ongemakkelijk ervaren wordt, omdat je onderweg geconfronteerd kunt worden met de onrust die mogelijk aanwezig is. Door gebruik te maken van je aandacht, je adem en mindfulness leer je steeds meer naar binnen keren en de onrust laten voor wat het is.

Tijdens deze module voel en ontdek je zelf wat Restorative Yoga en Yoga Nidra voor je kunnen betekenen. Jouw eigen ervaring hierin is immers de basis van je docentschap. Naast het zelf ervaren gaan we aan de slag met de theoretische achtergrond van beide yogavormen en leer je hoe je hierin les kunt geven. Je krijgt uitgebreid uitleg over de anatomie (o.a. het zenuw-, ademhalings- en sensorisch stelsel), zodat je de invloed van deze yogavormen op het lichaam goed begrijpt. Daarnaast behandelen we het gebruik van de yoga props, zoals bolsters, kussen, blokken en riemen, zodat je weet hoe je van de deelnemers in je lessen goed kunt assisteren en ondersteunen bij volledige ontspanning. 

In de module Restorative & Nidra leer je wat de meest gebruikte Restorative yogahoudingen zijn en uit welke onderdelen de Yoga Nidra bestaat, zodat je begrijpt hoe je beide yogavormen op een verantwoorde manier kunt lesgeven en opbouwen. Ook het gebruik van je stem, cueing en de integratie van meditatie en mindfulness komen aan bod. Een interessante module voor iedere yogadocent die wil leren lesgeven in deze diep ontspannende yogavormen.

Onderwerpen

 • Kernprincipes Restorative Yoga en Yoga Nidra
 • Anatomie van o.a. het zenuw-, ademhalings- en sensorisch stelsel
 • Restorative yogahoudingen en gebruik van props
 • Yoga Nidra lesonderdelen en scripts
 • Lesopbouw en lesgeefvaardigheden
 • Meditatie en mindfulness

Leerdoelen

 • Je leert de kernprincipes van Restorative Yoga en Yoga Nidra
 • Je verdiept je anatomische kennis met name op het gebied van het zenuw-, ademhalings- en sensorisch stelsel
 • Je kent de uitgangspunten van de verschillende Restorative yogahoudingen en weet hoe je yogaprops hierbij gebruikt
 • Je kent de uitgangspunten van Yoga Nidra en bent in staat om zelf een script te schrijven waarin de verschillende onderdelen terugkomen
 • Je begrijpt hoe de lesopbouw in elkaar zit en verfijnt je lesgeefvaardigheden om de juiste begeleiding te kunnen geven
 • Je bent in staat om meditatie en mindfulness te integreren in je lessen


Ingangseisen
Als YAN student kun je instromen in deze module nadat je de 200 uur hatha basisopleiding afgerond hebt. Ben je elders opgeleid tot yogadocent? Dan is deze module mogelijk ook geschikt voor jou! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.


Studiebelasting

De studiebelasting (naast de te volgen opleidingsdagen) bedraagt gemiddeld 4 tot 6 uur per week.

Afronding en certificaat
Je sluit de module Restorative & Nidra af met een praktijkexamen. Als je dit examen voldoende afgerond hebt, ontvang je een certificaat van deelname (50 uur). 

Vervolg
De module Restorative & Nidra is onderdeel van de 300 uur Hatha verdiepingsopleiding
Na afronding van deze module kun je verder met een van de andere
modules.


VYN: 48 bijscholingspunten

Data (pdf)
Voorjaar 2020

Kosten
€ 795,-

NIET inbegrepen:
(Externe) studieboeken en eventuele andere variabele kosten (maximaal € 30,-)


Inschrijven
Wil je je aanmelden voor de module Restorative & Nidra? Vul dan het inschrijfformulier in.

Meer informatie?
Vraag de brochure aan of neem contact met ons op. We denken graag met je mee! 

Telefonisch zijn wij te bereiken op 06-52 479 844 en per mail via info@yoga-academie.nl