Yoga Anatomie (8 dagen)

Ben je benieuwd naar de praktische toepassing van anatomie in yoga? Dan is deze module wellicht wat voor jou!

Als yogadocent is het leren observeren van lichamen en het herkennen van bepaalde patronen een belangrijke vaardigheid. Deze vaardigheid noemen we ook wel het ontwikkelen van een ‘teachers eye’. Een ontwikkeling die tijd nodig heeft, veel oefening vergt en tevens een voorwaarde is om te kunnen starten met (de basis van) het fysiek begeleiden. In deze module gaan we actief met deze ontwikkeling aan de slag met als doel een enorme verdiepingsslag te realiseren in jouw lesgeefvaardigheden als docent. 

Anatomie wordt vaak gezien als taaie en droge stof, maar zodra dit in je eigen lichaam tot leven komt, kan je bijna niet anders dan volledig geboeid zijn. Met deze module hopen we je dan ook te inspireren en te stimuleren om de anatomie als integraal onderdeel te verweven in je lessen.

Het gaat in yoga over de ervaring van ruimte, vitaliteit en eenheid. Dat klinkt misschien eenvoudig, maar deze ervaring kan gemakkelijk verstoord raken door oude spanningspatronen die het brein in reflexbanen heeft opgeslagen. Je krijgt meer inzicht in het ontstaan van dergelijke patronen via het geheel van bewegingsketens en essentiële verbindingen in en tijdens yogahoudingen. Je leert hoe je deze kunt voelen, herkennen en transformeren. 

Dit brengen we direct in de praktijk door veel naar elkaar te kijken, waardoor je leert hoe de bewegingsketens zichtbaar zijn in iemands yogabeoefening en hoe jij als docent hierin kunt begeleiden met verbale en non-verbale cues. Ook krijg je de basisbeginselen van het fysiek begeleiden aangereikt, waarmee je via aanraking een deelnemer kunt laten voelen welke beweging van binnenuit gemaakt kan worden. We leren je hoe je dit op een eenvoudige en vooral uitnodigende manier kunt doen.  

Kortom: een verdiepende module voor iedere yogadocent die anatomie tot leven wil brengen!

Onderwerpen

  • Anatomie in beweging
  • Essentiële verbindingen en beweegketens
  • Teachers eye ontwikkelen
  • Basisbeginselen fysieke begeleiding

Leerdoelen

  • Je verdiept je kennis van anatomie en de toepassing hiervan in beweging
  • Je leert hoe je beweegpatronen bij jezelf en een ander kunt zien en herkennen
  • Je begrijpt de aanwezigheid van essentiële verbindingen en beweegketens in het lichaam en de invloed hiervan op beweging en asana's
  • Je leert hoe je lichamen kunt observeren om daarmee een teachers eye te kunnen ontwikkelen
  • Je leert hoe je de basisbeginselen van fysieke begeleiding kunt toepassen

Ingangseisen
Als YAN student kun je instromen in deze module nadat je de 200 uur Hatha basisopleiding afgerond hebt. Ben je elders opgeleid tot yogadocent? Dan is deze module mogelijk ook geschikt voor jou! Je dient in ieder geval te beschikken over minimaal 200 uur aan opleidingsuren en een stabiele basiskennis te hebben van anatomie. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Studiebelasting
De studiebelasting (naast de te volgen opleidingsdagen) bedraagt gemiddeld 4 tot 6 uur per week.

Afr
onding en certificaat
Je sluit de module Yoga Anatomie af met een praktijkexamen en uitwerken van een anatomie opdracht. Als je beide onderdelen voldoende afgerond hebt, ontvang je een certificaat van deelname (50 uur).
 

Vervolg
De module Yoga Anatomie is onderdeel van de 300 uur Hatha verdiepingsopleiding
Na afronding van deze module kun je verder met één van de andere
modules.


VYN: 48 bijscholingspunten

Data (pdf)
8 dagen | 09.30-17.00 uur
18 april – 24 april – 25 april – 29 mei – 30 mei – 13 juni – 20 juni – 27 juni 2021 

Kosten
€ 795,-

NIET inbegrepen
:
(Externe) studieboeken en eventuele andere variabele kosten (maximaal € 30,-)


Inschrijven
Wil je je aanmelden voor de module Yoga Anatomie? Vul dan het inschrijfformulier in.

Meer informatie?
Vraag de brochure aan of neem contact met ons op. We denken graag met je mee! 

Telefonisch zijn wij te bereiken op 06-52 479 844 en per mail via info@yoga-academie.nl