Yoga Basis (12 dagen)

Heb jij je altijd al willen verdiepen in yoga én jezelf? Dan is de 12-daagse module Yoga Basis zeker wat voor jou! Het maakt niet uit of je wel of niet de ambitie hebt om les te gaan geven, deze module is volledig gericht op het zelf ervaren van yoga en je eigen proces hierin. Ontdekken en ontwikkelen staan centraal. Je wordt door onze enthousiaste, kundige en ervaren docenten begeleid in het zoeken, vinden en volgen van jouw (yoga)pad.

Je komt meer te weten over de achtergrond van yoga en de yogahoudingen. Je leert wat de essentie van de verschillende houdingen is en hoe je deze kunt ervaren in je eigen lichaam. Deze ervaring ondersteunen we met anatomische kennis over het skelet, het spierstelsel en het ademhalings- en zenuwstelsel. Zo kun je vanuit deze theoretische informatie zelf de toepasbaarheid hiervan in je eigen lichaam ontdekken. Ook gaan we aan de slag met aarden, ademhalingsoefeningen, meditatie en ontspanning door je deze zelf te laten ervaren en de uitgangspunten ervan uit te leggen. 

In de module Yoga Basis besteden we ook aandacht aan de yogafilosofie. Je krijgt uitleg over het achtvoudige yogapad en tips hoe je deze 'richtlijnen' kunt integreren in je dagelijks leven. Ook de Indiase gezondheidsleer Ayurveda, die net als yoga het doel heeft balans te creëren tussen lichaam en geest, wordt geïntroduceerd.

Kortom: in deze module leer je meer over yoga en vooral over je eigen beleving van en mét yoga. Deze module is dan ook een mooie manier om aan de slag te gaan met jouw persoonlijke ontwikkeling op het gebied van yoga en bewustwording.

Onderwerpen

 • Hatha yoga
 • Meditatie en pranayama
 • Historie en achtergronden yogafilosofie
 • Anatomie
 • Ayurveda

Leerdoelen

 • Je ervaart hatha yoga in je eigen lichaam en maakt kennis met de verschillende (les)onderdelen, zoals aarden, asana’s (yogahoudingen), pranayama (ademhalingsoefeningen), meditatie en ontspanning
 • Je voelt wat de asana’s voor je kunnen doen en welke uitvoering hiervan passend is voor jouw lichaam
 • Je maakt kennis met meditatie en aandachttraining, waardoor je leert hoe je je aandacht naar binnen kunt keren
 • Je leert de functie van het ademhalingsstelsel en raakt bekend met een aantal pranayama- en ontspanningstechnieken
 • Je doet kennis op over de bouw van het menselijk lichaam met betrekking tot het skelet, spierstelsel en het zenuwstelsel
 • Je raakt bekend met de filosofische oorsprong en achtergronden van yoga en het belang hiervan als je yoga beoefent
 • Je doet basiskennis op over ayurveda en de toepassingsmogelijkheden hiervan
 • Je maakt je start op je eigen yogapad en gaat op zelfonderzoek door yoga op je mat en in het dagelijks leven te ervaren en te integreren

Ingangseisen
De module Yoga Basis is voor iedereen toegankelijk die zich wil verdiepen in yoga. Er is dan ook geen voorkennis vereist. We gaan er wel vanuit dat je enige ervaring met yoga hebt.

Studiebelasting
De studiebelasting (naast de te volgen opleidingsdagen) bedraagt gemiddeld 2 tot 3 uur per week. Voor het versnelde traject is dit 4 tot 6 uur per week. 

Afronding en certificaat
Je sluit de module Yoga Basis af met het schrijven van een reflectieverslag. Als je dit reflectieverslag voldoende afgerond hebt, ontvang je een certificaat van deelname. 

Vervolg
Mocht je je willen ontwikkelen tot yogadocent dan kun je instromen in de 200 uur Hatha basisopleiding. Uiteraard kun je je ook verder ontwikkelen door één van andere modules te volgen.

Data (pdf)
12 dagen | 10.00-17.00 uur

Start april 2020:
4 apr - 5 apr - 18 apr - 19 apr - 8 mei - 16 mei - 17 mei - 6 juni - 7 juni - 14 juni - 20 juni - 21 juni 2020

Kosten
€ 1.195,-

NIET inbegrepen:
(Externe) studieboeken en eventuele andere variabele kosten (maximaal € 75,-)

Inschrijven
Wil je je aanmelden voor de module Yoga Basis? Vul dan het inschrijfformulier in.

Meer informatie?
Vraag de brochure aan of neem contact met ons op. We denken graag met je mee!
Telefonisch zijn wij te bereiken op 06-52 479 844 en per mail via info@yoga-academie.nl