Yoga Nidra (4 dagen)

Je leven zit vol impulsen, indrukken en ervaringen, wat er voor kan zorgen dat je soms overprikkeld raakt. Als je aandacht naar buiten gericht is, is het daardoor lastiger om te genieten van het nu. Om tijd te maken voor jezelf, om stil te staan, om te voelen en bewust te worden van de signalen die je lichaam je geeft. Yoga Nidra is een vorm van yoga die helpt om je systeem tot rust te brengen en het uit te nodigen tot fysieke, mentale en emotionele ontspanning. Het helpt je de weg naar binnen te vinden en de rust die zich daar bevindt op te zoeken. Een weg die soms als ongemakkelijk ervaren wordt, omdat je onderweg geconfronteerd kunt worden met de onrust die mogelijk aanwezig is. Yoga Nidra leert je steeds meer naar binnen keren en de onrust laten voor wat het is.

Tijdens deze module voel en ontdek je zelf wat Yoga Nidra voor je kan betekenen. Jouw eigen ervaring hierin is immers de basis van je docentschap. Naast het zelf ervaren gaan we aan de slag met de theoretische achtergrond van Yoga Nidra leer je hoe je hierin les kunt geven. Je krijgt uitgebreid uitleg over de anatomie (o.a. de hersenen en zenuwstelsel), zodat je de invloed van Yoga Nidra op het lichaam goed begrijpt.

In de module Yoga Nidra leer je uit welke onderdelen de Yoga Nidra bestaat, zodat je begrijpt hoe je deze diepwerkende meditatietechniek op een verantwoorde manier kunt lesgeven en opbouwen. Ook het gebruik van je stem, cueing en de integratie mindfulness komen aan bod. Een interessante module voor iedere yogadocent die wil leren lesgeven in deze diep ontspannende yogavorm.

Onderwerpen

  • Kernprincipes Yoga Nidra
  • Anatomie van het brein en het zenuwstelsel
  • Yoga Nidra lesonderdelen en scripts
  • Lesopbouw en lesgeefvaardigheden
  • Mindfulness

Leerdoelen

  • Je leert de kernprincipe van Yoga Nidra
  • Je verdiept je anatomische kennis op het gebied van het brein en het zenuwstelsel
  • Je kent de uitgangspunten van Yoga Nidra en bent in staat om zelf een script te schrijven waarin de verschillende onderdelen terugkomen.
  • Je begrijpt hoe de lesopbouw in elkaar zit en verfijnt je lesgeefvaardigheden om de juiste begeleiding te kunnen geven
  • Je ben in staat om mindfulness te integreren in je lessen


Ingangseisen

Als YAN student kun je instromen in deze module nadat je de 200 uur hatha basisopleiding afgerond hebt. Ben je elders opgeleid tot yogadocent? Dan is deze module mogelijk ook geschikt voor jou! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.


Studiebelasting
De studiebelasting (naast de te volgen opleidingsdagen) bedraagt gemiddeld 4 tot 6 uur per week.

Afronding en certificaat
Omdat in de module Yoga Nidra jouw eigen ervaring centraal staat, vindt er geen specifieke afronding plaats. Als je de module afgerond hebt, ontvang je een certificaat van deelname (25 uur)

Vervolg
De module Yoga Nidra is onderdeel van de 300 uur Hatha verdiepingsopleiding
Na afronding van deze module kun je verder met één van de andere modules.

VYN: 24 bijscholingspunten

Data (pdf)
Naj
aar 2020 | 8 dagen | 10.00-17.00 uur

Kosten
€ 395,-

NIET inbegrepen:
(Externe) studieboeken en eventuele andere variabele kosten (maximaal € 30,-)

Inschrijven
Wil je je aanmelden voor de module Yoga Nidra? Vul dan het inschrijfformulier in.

Meer informatie?
Vraag de brochure aan of neem contact met ons op. We denken graag met je mee! 
Telefonisch zijn wij te bereiken op 06-52 479 844 en per mail via info@yoga-academie.nl