Yoga Verdiepen

De module Yoga Verdiepen geeft je verdieping in verschillende adem-, ontspannings- en meditatietechnieken die helpen om meer te aarden en te ontspannen. Je leert deze voor jezelf toe te passen, maar ook hoe je deze technieken kunt integreren in de lessen die je geeft, zodat je je deelnemers dit ook mee kunt geven. 

Tijdens deze module kom je meer te weten over hoe het lichaam reageert op stress en disbalans en je leert hoe je deze signalen beter kunt herkennen en reguleren. Door op een subtiele manier te luisteren en signalen eerder waar te nemen, kun je veel te weten komen én bewustwording creëren over het zelfhelend vermogen van jouw lichaam. Ook leer je hoe je dit zelfhelende vermogen kunt ondersteunen met een dagelijkse routine op basis van de ayurvedische principes. 

De yogafilosofie en mindfulness lopen als een rode draad door deze module. We vragen je om zonder oordeel, met een open blik en met je volledige aandacht de verschillende oefeningen aan te gaan en te ervaren. Mindful bewegen, vanuit zachtheid en met bewuste aandacht. We nodigen je uit om geduldig, vol vertrouwen en zonder beoogd resultaat het proces aan te gaan. Je eigen onderzoek en ervaring hierin zijn de basis voor de integratie van deze tools in je docentschap.

Een mooie module als je zelf nog meer wilt aarden en ontspannen en dit vervolgens over wil brengen in je lessen. 'Practice what you preach'.

Onderwerpen

 • Adem en pranayama
 • Meditatie, mindfulness en aarden
 • Verdieping yogafilosofie
 • Ontspanningstechnieken en ont-stressen
 • Zelfhelend vermogen en bewustwording
 • Dagelijkse routine ayurveda

Leerdoelen

 • Je ervaart verschillende adem-, meditatie- en ontspanningstechnieken en leert hoe je deze kunt integreren in de lessen die je geeft
 • Je doet kennis op over de effecten van stress en disbalans op het lichaam en hoe je dit kunt herkennen en reguleren
 • Je creëert bewustwording rondom het zelfhelend vermogen van het lichaam
 • Je weet hoe je voor jezelf een dagelijkse routine kunt samenstellen op basis van de ayurvedische principes
 • Je doet kennis op over de werking van de mind en de effecten die mindfulness en meditatie hier op hebben en ben in staat deze te integreren in zowel in je dagelijks leven als in de lessen die je geeft
 • Je leert hoe je zelf meer kunt aarden en hoe je je deelnemers in je les dit mee kunt geven.
 • Je leert op een steeds sensitievere manier luisteren naar de taal van je eigen lichaam en weet je deelnemers in je les hier ook in te begeleiden
 • Je ontwikkelt verbale en non-verbale begeleidings- en lesgeefvaardigheden om je deelnemers in je les op een mindful manier (innerlijk) te laten bewegen ervaart verschillende adem-, meditatie- en ontspanningstechnieken en leert hoe je deze kunt integreren in de lessen die je geeft

Ingangseisen
Je kunt instromen in deze module nadat je de module Yoga Filosofie en Yoga Lesgeven voldoende afgerond hebt. Ben je elders opgeleid tot yogadocent? Dan is deze module mogelijk ook geschikt voor jou! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.


Studiebelasting
De studiebelasting (naast de te volgen opleidingsdagen) bedraagt gemiddeld 4 tot 6 uur per week.

Afronding en certificaat
Je sluit de module Yoga Verdiepen af met een theorie- en praktijkexamen en het schrijven van een reflectieverslag. Als je alle onderdelen voldoende afgerond hebt, ontvang je een certificaat van deelname (50 uur).

VYN:
48 bijscholingspunten

Data (pdf)
Start: 26 september 2020 | 8 dagen | 10.00-17.00 uur

Kosten
€ 795,-

NIET inbegrepen:
(Externe) studieboeken en eventuele andere variabele kosten (maximaal € 30,-)

Vervolg
De module Yoga Verdiepen is onderdeel van de 200 uur Hatha basisopleidingNa afronding van deze module kun je doorstromen in de 300 uur Hatha verdiepingsopleiding of verder met één van de andere modules.

Inschrijven
Wil je je aanmelden voor de module Yoga Verdiepen? Vul dan het inschrijfformulier in.

Meer informatie?
Vraag de brochure aan of neem contact met ons op. We denken graag met je mee!
Telefonisch zijn wij te bereiken op 06-52 479 844 en per mail via info@yoga-academie.nl