100 uur specialisatie Docentschap

Onze specialisatie Docentschap is onderdeel van de 300 uur Hatha verdiepingsopleiding en is opgebouwd uit twee modules:


Lesgeven is een vak apart. Je kunt je altijd blijven ontwikkelen om de kunst van het lesgeven verder te verfijnen. In dit ontwikkelingsproces leer je steeds meer over jezelf in interactie met de ander. En dat is ook exact wat het docentschap zo interessant maakt! 'To teach is to learn twice'

Lesgeven vraagt om inzicht in communicatieprocessen en het toepassen van verschillende manieren van coaching en begeleiding. Tijdens de specialisatie Docentschap leer je meer over de psyche, communicatie, (persoonlijke) ontwikkeling en motivatie. Hoe sta je voor de groep, hoe kun je gebruikmaken van groepsdynamiek en hoe ga je om met weerstand? Welke invloed heeft jouw manier van communiceren en hoe reageer jij op een ander? Door inzicht te krijgen in zowel je eigen gedrag als dat van de ander, leer je als persoon én als docent zowel groepen als individuen op diepgaand niveau te coachen en begeleiden.

De specialisatie Docentschap geeft je een stabiele fundering voor het verfijnen van je docentschap in de breedste zin van het woord. Je wordt je bewuster van je rol als mens en docent, waardoor je jouw deelnemers op een nog dieper niveau kunt coachen en begeleiden.

Modulaire opbouw en tijdspad
Omdat het verfijnen van docentschap tijd nodig heeft, is de specialisatie Docentschap modulair opgebouwd. Op deze manier kun je in je eigen tempo het specialisatietraject doorlopen en je kennis, ervaring en vaardigheden steeds verder verdiepen.

Ingangseisen
De ingangseisen zijn per module verschillend. Kijk altijd goed naar de ingangseisen of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Heb je al een 200 uur yoga docentopleiding afgerond? Dan is de specialisatie Docentschap mogelijk ook geschikt voor jou. De modules zijn als bijscholing erkend door de VYN én door de Yoga Alliance (YACEP). Het aantal toegekende bijscholingspunten staat vermeld op de pagina van de betreffende module. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Studiebelasting
De studiebelasting per module (naast de te volgen opleidingsdagen) bedraagt gemiddeld 4 tot 6 uur per week. Dit betreft bijvoorbeeld het bestuderen van het studiemateriaal, oefenen met een oefengroep, aan de slag gaan met de opdrachten, voorbereiden van de presentaties en het schrijven van je reflectieverslagen.

Afronding en certificaat
Wanneer je alle onderdelen van een module voldoende afgerond hebt, ontvang je een certificaat van deelname en kun je doorstromen naar de volgende module. De totale 300 uur Hatha verdiepingsopleiding rond je af met een afsluitende dag.

Praktische informatie
Meer inhoudelijke en praktische informatie vind je op de pagina’s van de verschillende modules.
Benieuwd naar alle data? Download dan het data-overzicht (pdf).

Inschrijven
Wil je je aanmelden voor de specialisatie Docentschap? Vul dan het inschrijfformulier in.

Meer informatie?
Vraag de brochure aan of neem contact met ons op. We denken graag met je mee!
Telefonisch zijn wij te bereiken op 06 42 976 740 en per mail via info@yoga-academie.nl