Docent & Business specialisatie

Onze specialisatie Docent & Business is onderdeel van de 300 uur Hatha verdiepingsopleiding en is opgebouwd uit drie modules:


Lesgeven is een vak apart. Je kunt je altijd blijven ontwikkelen om de kunst van het lesgeven verder te verfijnen. In dit ontwikkelingsproces leer je steeds meer over jezelf in interactie met de ander. En dat is ook exact wat het docentschap zo interessant maakt! 'To teach is to learn twice'

Lesgeven vraagt om inzicht in communicatieprocessen en het toepassen van verschillende manieren van coaching en begeleiding. Tijdens de specialisatie Docent & Business leer je meer over de psyche, communicatie, (persoonlijke) ontwikkeling en motivatie. Hoe sta je voor de groep, hoe kun je gebruikmaken van groepsdynamiek en hoe ga je om met weerstand? Welke invloed heeft jouw manier van communiceren en hoe reageer jij op een ander? Door inzicht te krijgen in zowel je eigen gedrag als dat van de ander, leer je als persoon én als docent zowel groepen als individuen op diepgaand niveau te coachen en begeleiden.

Los van de uren op de mat, krijg je als yogadocent ook te maken met zakelijke aspecten. Denk hierbij aan juridische, financiële en administratieve zaken, maar ook commerciële zaken als marketing, (social) media en je positionering als docent. Wellicht niet het eerste waar je aan denkt, wanneer je vanuit je passie voor yoga besloten hebt om yogadocent te worden. Toch is het ook interessant, uitdagend én leuk om je in het zakelijke aspect van yoga te verdiepen.

De specialisatie Docent & Business geeft je een stabiele fundering voor het verfijnen van je docentschap in de breedste zin van het woord. Je wordt je bewuster van je rol als mens en docent, waardoor je jouw deelnemers op nog een dieper niveau kunt coaching en begeleiden.


Modulaire opbouw en tijdspad
Omdat het verfijnen van docentschap tijd nodig heeft, is de specialisatie Docent & Business modulair opgebouwd. Op deze manier kun je in je eigen tempo het specialisatietraject doorlopen en je kennis, vaardigheden en ervaring steeds verder verdiepen.

Ingangseisen
De ingangseisen zijn per module verschillend. Voor alle modules is lesgeefervaring noodzakelijk. Kijk altijd goed naar de ingangseisen of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Heb je al een 200 uur yoga docentopleiding afgerond? Dan is de specialisatie Docent & Business mogelijk ook geschikt voor jou. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Studiebelasting
De studiebelasting per module (naast de te volgen opleidingsdagen) bedraagt gemiddeld 4 tot 6 uur per week. Dit betreft bijvoorbeeld het bestuderen van het studiemateriaal, oefenen met een oefengroep, aan de slag gaan met de opdrachten, voorbereiden van de presentaties en het schrijven van je reflectieverslagen.

Afronding en certificaat
Wanneer je alle onderdelen van een module voldoende afgerond hebt, ontvang je een certificaat van deelname en kun je doorstromen naar de volgende module. De totale 300 uur Hatha verdiepingsopleiding rond je af met een afsluitende dag.

Praktische informatie
Meer inhoudelijke en praktische informatie vind je op de pagina’s van de verschillende modules.
Benieuwd naar alle data? Download dan het data-overzicht (pdf).

Inschrijven
Wil je je aanmelden voor de specialisatie Docent & Business? Vul dan het inschrijfformulier in.

Meer informatie?
Vraag de brochure aan of neem contact met ons op. We denken graag met je mee!
Telefonisch zijn wij te bereiken op 06-52 479 844 en per mail via info@yoga-academie.nl