.

Docentjaar 2 

In het tweede jaar van jouw opleiding worden de vakken die je tot nu toe gehad hebt verder uitgediept. Daarnaast zal er dit jaar aandacht zijn voor het chakrasysteem. Je krijgt basiskennis van deze eeuwenoude energetische leer aangereikt en leert wat de kwaliteiten en fysieke eigenschappen van de chakra’s zijn. Aansluitend verdiep je ook in de psychologische betekenis van het chakrasysteem door met de chakrapsychologie aan de slag te gaan. Ook leer je hoe je door middel van praktisch oefeningen de theoretische kennis over de chakra’s direct kunt toepassen in je dagelijks leven.

Uiteraard worden ook je lesgeefvaardigheden uitgebreid en leer je hoe je alle opgedane kennis kunt integreren in je lessen. Ook het chakrasysteem is hier een erg waardevolle aanvulling op.

Vakken

 • Hatha yoga (asana, pranayama en meditatie
 • Anatomie en fysiologie
 • Chakrapsychologie
 • Psychologie en zelfontwikkeling
 • Didactiek

Leerdoelen

 • Je ervaart hatha yoga in je eigen lichaam en vergroot je lichaamsbewustzijn door sensitiever waar te nemen wat in je lichaam voelbaar is
 • Je integreert meditatie en aandachttraining in je dagelijks leven om een groter bewustzijn te creëren op je innerlijke processen en (denk)patronen
 • Je verdiept je anatomische kennis en vergroot je begrip van het menselijke lichaam als integraal werkend systeem
 • Je breidt je lesgeefvaardigheden uit en krijgt meer gevoel voor je eigen lesgeefstijl
 • Je leert hoe je yogalessen rondom een bepaald thema kunt samenstellen
 • Je bent in staat om een volledige yogales te geven
 • Je doet kennis op over het chakrasysteem en weet wat de fysieke eigenschappen en kwaliteiten van ieder chakra zijn
 • Je krijgt inzicht in de psychologische functie van de chakra’s en de toepassing hiervan in je dagelijks leven
 • Je maakt kennis met de ontwikkelingspsychologie in relatie tot de chakra’s
 • Je zet je zelfonderzoek voort om meer en meer in contact te komen met jezelf

Ingangseisen
Om aan het tweede jaar van de docentopleiding te kunnen beginnen, dien je het eerste docentjaar voldoende afgerond te hebben.


Studiebelasting
De studiebelasting (naast de te volgen opleidingsdagen) bedraagt 4 tot 6 uur per week. Dit betreft het bestuderen van het studiemateriaal, het volgen en observeren van yogalessen, het oefenen met een oefengroep, het aan de slag gaan met de oefeningen en opdrachten, het voorbereiden op de examens en het schrijven van het reflectieverslag.

Toetsing
Het tweede jaar van de docentopleiding sluit je af met een theorie- en praktijkexamen en het schrijven van een reflectieverslag. Alle onderdelen moet voldoende zijn afgerond om door te kunnen stromen naar het volgende studiejaar. 

Certificaat
Als je het tweede jaar van de docentopleiding voldoende afgerond hebt, ontvang je een certificaat van deelname. Let op: je hebt hiermee geen docentstatus. Een docentstatus ontvang je pas na afronding van de volledige docentopleiding (500 uur).

Vervolg
Nadat je dit jaar voldoende afgerond hebt, kun instromen in docentjaar 3, het laatste jaar van de opleiding, of kun je je verder ontwikkelen door één van de modules te volgen.

Data (pdf)
Docentjaar 2 bestaat uit 12 opleidingsdagen en een weekend (3 dagen).
Het eerst mogelijke startmoment om in te stromen in het tweede jaar van de docentopleiding (dus na afronding van het eerste jaar van de docentopleiding) is september 2021.

Kosten
€ 1.785,-

NIET inbegrepen:
- Externe studiematerialen en eventuele andere variabele kosten (maximaal € 75,-)

- Arrangementskosten (eten/drinken en overnachting) van het verdiepingsweekend. Deze bedragen tussen de € 150,- en € 175,- op basis van een twee- of meerpersoonskamer. 


Inschrijven
Wil je je aanmelden voor de docentopleiding? Vul dan het inschrijfformulier in.

Meer informatie?
Vraag de brochure aan of neem contact met ons op. We denken graag met je mee!
Telefonisch zijn wij te bereiken op 06-52 479 844 en per mail via info@yoga-academie.nl