.

Docentjaar 3  

Het laatste jaar van de docentopleiding is het moment om je nog meer te specialiseren in het gebied dat jouw interesse gewekt heeft. De voorgaande jaren zijn waarschijnlijk omgevlogen en je hebt al veel kennis en ervaringen opgedaan met asana’s, pranayama en meditatie. Je hebt je ook verdiept in de yogafilosofie, ayurveda en de (chakra)psychologie met het doel dit ook toe te kunnen passen in je dagelijks leven en te integreren in yogalessen. Al deze facetten hebben bijgedragen aan je ontdekkingsreis op jouw yogapad. Een reis die zowel bestaat uit je persoonlijke ontwikkeling als de ontwikkeling van je docentschap. Je hebt verschillende lesgeefvaardigheden aangereikt gekregen om uiteindelijk je eigen lesgeefstijl te ontwikkelen. Een stijl van lesgeven die bij jou past en uitstraalt wij jij bent en waar jij voor staat. 

In het laatste jaar bieden we je middels een specialisatie de mogelijkheid om je nog verder te ontwikkelen in een specifiek vakgebied. Dit allemaal met het doel om na afsluiting van deze opleiding zelfverzekerd en met een rugzak vol yogakennis geheel op eigen wijze anderen te kunnen inspireren en/of begeleiden in hun persoonlijke groei.

Je kiest één van de volgende specialisaties


Yoga & Business
Naast de specialisatie besteden we in het laatste jaar ook aandacht aan yoga & business, wat inhoudt dat je globale informatie krijgt over zowel het fiscale en administratieve aspect als het marketing en communicatie aspect. Hiermee belichten we de zakelijk kant van het yoga docentschap, zodat je weet wat je te wachten staat op moment dat je je eigen yogalessen wilt gaan starten.

Leerdoelen

  • Je integreert alle opgedane kennis en ervaring in je eigen yoga practice en past deze toe in je dagelijks leven
  • Je weet hoe je de opgedane kennis en ervaring kunt integreren in de yogalessen die je geeft
  • Je bent in staat om een volledige yogales te geven, gekoppeld aan een specifiek thema
  • Je ontwikkelt je eigen lesgeefstijl
  • Je maakt kennis met de zakelijke kant van het yoga docentschap en krijgt basiskennis van het administratieve en fiscale aspect
  • Je leert hoe je jezelf op een voor jou passende manier kunt profileren middels marketing- en communicatietools die je aangereikt krijgt
  • Je gebruikt je zelfonderzoek als basis voor je verdere persoonlijke ontwikkeling en je ontwikkeling tot docent
  • Je bereidt je voor op de afsluiting van de opleiding

N.B. De specifieke leerdoelen van beide specialisaties kun je vinden op de pagina van de betreffende specialisatie.

Ingangseisen
Om aan het derde jaar van de docentopleiding te kunnen beginnen, dien je het tweede jaar voldoende afgerond te hebben.
Ben je elders opgeleid tot yogadocent? Dan zijn onze specialisaties mogelijk ook geschikt voor jou! Je dient in ieder geval te beschikken over minimaal 200 uur aan opleidingsuren. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken

Studiebelasting
De studiebelasting (naast de te volgen opleidingsdagen) bedraagt 4 tot 6 uur per week. Dit betreft het bestuderen van het studiemateriaal, het volgen en observeren van yogalessen, het oefenen met een oefengroep, het aan de slag gaan met de oefeningen en opdrachten, het voorbereiden op de examens en het schrijven van je scriptie.

Toetsing
Het derde en tevens laatste jaar van de docentopleiding jaar sluit je met een theorie- en praktijkexamen en een scriptie. Alle onderdelen moet voldoende worden afgerond om de totale docentopleiding af te kunnen ronden.

Diploma
Als je alle onderdelen van de opleiding voldoende afgerond hebt, ontvang je het YAN diploma (500 uurs) en kun je je aanmelden als gecertificeerd lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN).
Uiteraard zorgen we voor een feestelijke afsluiting van deze mooie periode. 

Vervolg
Nadat je de volledige opleiding hebt afgerond, kun je je verder ontwikkelen door één van de modules of specialisaties te volgen.

Data (pdf)
Docentjaar 3 bestaat uit 12 opleidingsdagen, inclusief specialisatie en scriptiebegeleiding
Het eerst mogelijke startmoment om in te stromen in het laatste jaar van docentopleiding is september 2022.

Kosten
€ 1.785,- (incl. specialisatie en scriptiebegeleiding)

NIET inbegrepen:
- Externe studiematerialen en eventuele andere variabele kosten (maximaal € 50,-)

Inschrijven
Wil je je aanmelden voor de docentopleiding? Vul dan het inschrijfformulier in.

Meer informatie?
Vraag de brochure aan of neem contact met ons op. We denken graag met je mee!
Telefonisch zijn wij te bereiken op 06-52 479 844 en per mail via info@yoga-academie.nl