.

Pre-docent

Als je na het basisjaar door wilt stromen naar de volledige docentopleiding, volg je eerst de pre-docentopleiding. Tijdens deze opleiding verdiep je je kennis over hatha yoga, pranayama, meditatie en filosofie. Daarnaast krijg je een introductie in psychologie en didactiek en maak je een start met het leren lesgeven. 

Je eigen ervaring met yoga is, net als in het basisjaar, nog steeds erg belangrijk. Tegelijkertijd verschuift het perspectief wat meer naar het lesgeven. Zo zal je zelf voor het eerst voor de groep staan om een zonnegroet les te geven. Deze korte opleiding is een mooie aanvulling op het basisjaar en een goede manier om te ontdekken of lesgeven bij je past en of je je verder wil ontwikkelen tot docent.

Verdiepingsweekend
Naast de reguliere opleidingsdagen gaan we een weekend samen weg, om nog verder de (persoonlijke) verdieping op te zoeken. Dit weekend staat in het teken van adem en ontspanning.

Vakken

  • Hatha yoga (asana, pranayama en meditatie)
  • Filosofie
  • Psychologie en zelfontwikkeling
  • Didactiek

Leerdoelen

  • Je bereidt je voor op de eerste stap richting het docentschap
  • Je ervaart verschillende adem- en ontspanningstechnieken
  • Je doet kennis op over de werking van de mind en de manier waarop mensen leren
  • Je krijgt inzicht in het yoga docentschap en de vaardigheden die hiervoor noodzakelijk zijn
  • Je bent in staat een zonnegroet les te geven 


Ingangseisen
De pre-docentopleiding is voor iedereen toegankelijk die het basisjaar heeft afgerond.
Ben je elders opgeleid tot yogadocent en/of een ervaren yogabeoefenaar? Dan is deze opleiding mogelijk ook geschikt voor jou. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Studiebelasting
De studiebelasting (naast de te volgen opleidingsdagen) bedraagt 4 tot 6 uur per week. Dit betreft het bestuderen van het studiemateriaal, het volgen en observeren van yogalessen, het oefenen met een oefengroep, het aan de slag gaan met de oefeningen en opdrachten, het voorbereiden op de examens en het schrijven van het reflectieverslag. 

Toetsing
De pre-docentopleiding sluit je af met een theorie-examen en het schrijven van een reflectieverslag. Beide onderdelen moeten voldoende zijn afgerond om door te kunnen stromen naar de docentopleiding. 

Certificaat
Als je de pre-docentopleiding voldoende afgerond hebt, ontvang je een certificaat van deelname. Let op: je hebt hiermee geen docentstatus. Een docentstatus ontvang je pas na afronding van de volledige docentopleiding (500 uur).

Vervolg
Nadat je de pre-docentopleiding voldoende afgerond hebt, kun je instromen in de opleiding tot yogadocent. Uiteraard kun je je ook verder ontwikkelen door één van de modules te volgen.

Data (pdf)
15-16 mei 2019
6 juni 2019
12-13-14 juni 2019 – weekend
27 juni 2019

Kosten
€ 795,-

NIET inbegrepen: 
- Arrangementskosten (eten/drinken en overnachting) van het verdiepingsweekend. Deze bedragen tussen de € 150,- en € 175,- op basis van een twee- of meerpersoonskamer. 

Inschrijven
Wil je je aanmelden voor de pre-docentopleiding? Vul dan het inschrijfformulier in.

Meer informatie?
Vraag de brochure aan of neem contact met ons op. We denken graag met je mee!
Telefonisch zijn wij te bereiken op 06-52 479 844 en per mail via info@yoga-academie.nl