.

Irene Kievit (Hatha, Zelfreflectie en Mantra)

Met Yoga kwam Irene al op jonge leeftijd in aanraking, en gaf het naar de ontspanning, stilte en ruimte die ze zo vaak miste in het dagelijks leven. 

'Yoga zorgde voor wat evenwicht. Nou is het uit evenwicht raken in deze hectische tijd met z’n hoge prestatiedruk en het dagelijks verwerken van een enorme hoeveelheid prikkels, geen zeldzaamheid. Toen ik op een dag lang geleden opgebrand thuis kwam te zitten, dwong mijn lichaam mij mezelf onder de loep te nemen. Heel langzaam kwam ik weer een beetje in contact met mijn lijf en geest. Yoga beoefenen hielp mij daar enorm bij. Uiteindelijk heeft die crisisperiode ervoor gezorgd dat ik bepaalde keuzes in mijn leven heb durven maken.

In mijn vak als fotograaf was ik zeer bewust van mijn omgeving en met name de uiterlijke wereld om mij heen, maar ik miste iets. Noem het zingeving, noem het verdieping. Hierdoor en door mijn persoonlijke ervaring met yoga besloot ik om de yoga docenten opleiding (bij de YAN) te volgen. Tot op de dag van vandaag ben ik blij dat ik die keuze toen heb gemaakt.

De Yoga Academie Nederland heb ik ervaren als een warm bad, een plek waar je jezelf mag zijn in een veilige liefdevolle omgeving en waarin je ruimte krijgt om te ontdekken wie je werkelijk bent, waar jouw hart van vol stroomt. Voor mij waren het vier leerzame jaren die mijn leven op alle vlakken verrijkt hebben en nog steeds verrijken. Na de opleiding ben ik mij nog meer gaan verdiepen en uiteenlopende specialisaties gaan volgen o.a. Critical Alignment Yoga en therapie, adem en ontspanning, stem- en dansexpressie, mindfulness, kinderyoga, basisopleiding tot natuurcoach. Ook heb ik de vreugde van het mantra zingen ontdekt en met veel plezier geef ik dan ook regelmatig mantra cirkels.

Met liefdevolle aandacht mensen mogen inspireren en uitnodigen in verbinding met zichzelf te zijn en met hun omgeving, dat is waar ik blij van word. Yoga en mantra zingen zijn daar bijzonder geschikt voor. Ook een stukje ‘YAN’ mogen doorgeven is een geschenk. De studenten ruimte bieden waarin ze zich kunnen ontplooien en ze kunnen ontdekken wie ze werkelijk zijn en zo hun eigen yogapad kunnen vinden.