Ingeborg Opschoor-Bergen

Ingeborg Opschoor-Bergen geeft pranayama en psychologie lessen bij de YAN. Bij een andere opleider doceert zij onder andere over Mindfulness en Meditatie. Ook geeft Ingeborg Adem-en Ontspannings-therapie (AOT) in haar eigen praktijk en is zij werkzaam als Trainer/Coach on the job bij een stichting in Rotterdam.

‘Ik ben opgeleid in de hulpverlening en heb meer dan 20 jaar kwetsbare mensen met psychosociale of psychiatrische problemen of een (licht) verstandelijke beperking ondersteund. In deze jaren heb ik gezien dat stress een hoop klachten kan veroorzaken en dat alléén hierover praten niet altijd de oplossing is. Hierom ben ik mij gaan verdiepen in methodes die mensen helpen in het omgaan met stress. Al snel kwam ik terecht bij de Adem- en Ontspanningstherapie en Yoga. Bij allebei staat het vergroten van bewustwording en zelfredzaamheid centraal én speelt de ademhaling een belangrijke rol. In balans komen en blijven door zélf in staat te zijn om je stress te hanteren. Dat sprak mij meteen aan! Dus startte ik met de driejarige Post HBO opleiding Adem-en Ontspanningstherapie, Methode van Dixhoorn en later ook de RYT 200 Yoga Teacher training. Een goede keuze! Want als ademtherapeut en yogadocent ervaar ik hoe effectief o.a. de ademhaling is om in balans te komen én te blijven.

Dit wens ik iedereen toe en dit is dan ook de drijfveer in mijn werk. Mensen ondersteunen bij het vergroten van bewustwording zodat zij zélf in staat zijn om hun balans te bewaren. Dit doe ik vanuit authenticiteit, plezier, betrokkenheid en met de nodige dosis humor.

Ik kijk er naar uit om aan de studenten van de YAN les te geven over Pranayama.

Kijk voor meer informatie op de website van Ingeborg: www.ademing.nl