Marieke Heijman

Marieke Heijman begon haar spirituele weg in 1995 als yogi, waarbij zij gedurende veertien jaar les had van Nicole Bannenberg. In 1998 begon zij haar zentraining die tot op de dag van vandaag voortduurt. In 2017 ontving zij transmissie van haar leraar Nico Tydeman waarmee ze bevoegd werd als docent. In dat zelfde jaar studeerde zij af als boeddhistisch geestelijk verzorger aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Zij begeleidt wekelijks een meditatiegroep in Zen Centrum Amsterdam.

De beoefening van meditatie en concentratie is een essentieel onderdeel van de weg van de yogi. Stil leren zitten zonder verder iets te doen doet je de ruimte en rust ervaren die voorbij gaat aan alle gedachten, gevoelens en het gewoel van de wereld. Je leren overgeven aan het huidige moment, met alles wat zich daarin voordoet, is een kunst die je door het zitten op een kussen gaandeweg leert verstaan. 

In de lessen meditatie en concentratie leer je de basisbeginselen voor het ontwikkelen van aandacht. Je leert de juiste lichaamshouding aannemen en zult zien hoe deze samenhangt en -valt, met de juiste mentale houding. Tijdens de lessen zullen we gezamenlijk meditatie beoefenen en is er ruimte voor vragen en gesprek. Aanvullend daarop lezen we traditionele en moderne teksten die deze praktijk inspireren.