René l' Ecluse

Bijna veertig jaar geleden is René begonnen met yoga. Sindsdien is yoga voor hem steeds belangrijker geworden en heeft zijn leven op vele terreinen verrijkt;' René geeft de Hatha yogalessen bij de YAN.

Yoga oefeningen gaan over het leren vertrouwen op de kracht van ontspanning. In de loop van je leven bouw je als een mens heel wat spanning op, die je niet meer loslaat en die je zowel fysiek als mentaal belemmeren in je bewegingsvrijheid. Een stijf gespannen lichaam beweegt nu eenmaal moeizamer dan een soepel ontspannen lijf, en ook een starre geest is minder buigzaam dan een flexibele. De techniek van de yoga is erop gericht spanningspatronen te leren herkennen en te doorbreken. Het loslaten van spanning levert letterlijk ruimte op! In je lichaam, dat soepeler, sterker en beweeglijker wordt, en in je hoofd, dat zich minder hoeft vast te klampen aan dwangmatige gedachtepatronen, en meer z’n eigen spontaniteit kan volgen. In ieder mens schuilt een diep verlangen om te ontspannen, omdat ontspanning de ware en oneindig creatieve natuur van een mens blootlegt. 

Yogales geven is prachtig werk omdat het je de kans biedt iets waardevols door te geven aan de medemens. Als yogaleraar kun je leerlingen enthousiasmeren en helpen een proces op gang te brengen, waarin ieder voor zich de eindeloze diepte die yoga te bieden heeft in zichzelf kan ontdekken en uitbouwen."

Kijk voor meer informatie op de website van René: www.yogagarage.nl