.

Ayurveda & Asana (3 dagen) 

De module Ayurveda & Asana is een vervolg op de module Ayurveda Basis waarin de basisprincipe van ayurveda uitvoerig aan bod gekomen zijn. Om deze basiskennis nog even op te frissen, herhaal je kort de ayurvedische principes (elementen, guna's en dosha’s). Tevens sta je nog even bewust stil bij de oorsprong van ayurveda en hoe er vanuit de ayurveda gekeken wordt naar gezondheid.

In deze module ga je aan de slag met de relatie tussen ayurveda en asana’s. Je leert hoe je de ayurvedische basisprincipes kunt toepassen voor de beoefening van yoga. Daarbij krijg je uitvoerige uitleg over hoe je je eigen yoga practice af kunt stemmen op jouw constitutie. Hierbij kun je gebruik maken van specifieke asana’s of vinyasa’s die je helpen te balanceren. Je kunt dit direct zelf ervaren tijdens de opleidingsdagen, maar ook door hier thuis mee aan de slag te gaan.

Je gaat niet alleen aan de slag met yogabeoefening gericht op je eigen constitutie, maar ook de toepassing hiervan bij andere constituties. Je krijgt informatie over welke asana’s en vinyasa’s geschikt zijn voor de verschillende constituties en hoe je hierin kan begeleiden.

Een interessante module die je een nieuw perspectief geeft op yogabeoefening. 

Onderwerpen

  • Basisprincipes ayurveda
  • Ayurvedische richtlijnen voor de beoefening van yoga
  • Asana benadering voor de verschillende constituties
  • Speciale asana's voor het balanceren van de verschillende constituties 

Leerdoelen

  • Je kent de basisprincipes van ayurveda
  • Je begrijpt de samenhang tussen ayurveda en asana's
  • Je bent in staat om je eigen yoga practice in te richten aan de hand van jouw constitutie
  • Je weet hoe ayurveda kan worden toegepast in yogalessen
  • Je bent in staat om specifieke asana's of vinyasa's samen te stellen voor de verschillende constituties


Ingangseisen

Je kunt instromen in deze module nadat je de module Ayurveda Basis voldoende afgerond hebt. Als YAN student kun je instromen in deze module na het basisjaar.
Ben je elders opgeleid tot yogadocent? Dan is deze module mogelijk ook geschikt voor jou. Je dient in ieder geval te schikken over basiskennis van ayurveda. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Studiebelasting
De studiebelasting (naast de te volgen opleidingsdagen) bedraagt 2 tot 3 uur per week. Dit betreft het bestuderen van het studiemateriaal en het aan de slag gaan met de oefeningen en opdrachten. 

Vervolg
Nadat je deze module voldoende afgerond hebt, kun je instromen in de module Ayurveda & Voeding of in één van onze andere modules.

Erkende bijscholing VYN: 18 punten

Data (pdf)
Voorjaar 2020

Kosten
€ 325,-

Inschrijven
Wil je je aanmelden voor deze module? Vul dan het inschrijfformulier in.

Meer informatie?
Vraag de brochure aan of neem contact met ons op. We denken graag met je mee!
Telefonisch zijn wij te bereiken op 06-52 479 844 en per mail via info@yoga-academie.nl