500 uur Hatha docentopleiding

Onze volledige 500 uur Hatha docentopleiding is opgebouwd uit twee delen:


Zowel de basis- als de verdiepingsopleiding zijn modulair opgebouwd, zodat jij je eigen proces en tempo kunt volgen. Iedere module biedt je nieuwe ervaring, kennis en vaardigheden, waardoor je groeit als mens én als docent. Een interessante ontdekkingsreis waar we je graag bij begeleiden.
Je sluit de opleiding af met een diploma en een flinke portie ervaring, om zelfverzekerd en op geheel eigen wijze voor de groep te kunnen staan als yogadocent.

200 uur Hatha basisopleiding
In de basisopleiding leg je de fundering voor het docentschap, waarbij je aan de slag gaat met zowel je eigen yogaproces als het leren lesgeven in yoga. Vanuit je eigen ervaring ga je aan de slag met het ontwikkelen van de lesgeefvaardigheden die jij nodig hebt om yogalessen te kunnen geven. Je krijgt verschillende tools aangereikt om lessen samen te stellen en je deelnemers te begeleiden in het beoefenen van yoga.

300 uur Hatha verdiepingsopleiding
Vanuit de fundering die is gelegd in de basisopleiding ga je verder met de verdiepingsopleiding. Hierin zal je je kennis en vaardigheden verder ontwikkelen door middel van verbreding, verdieping en verfijning.
Heb je al een 200 uur yoga docentopleiding afgerond? Dan is onze 300 uur verdiepingsopleiding mogelijk ook geschikt voor jou. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Modulaire opbouw en tijdspad
Omdat yoga een proces is dat tijd nodig heeft (en verdient) hebben we ervoor gekozen om onze docentopleiding modulair op te bouwen. Op deze manier kun geheel je in je eigen tempo jouw yogapad plannen en bewandelen.

I
ngangseisen
De ingangseisen zijn per module verschillend. Kijk voor meer informatie op de pagina van de betreffende module of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
De YAN is erkend door zowel de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN), de Europese Yoga Unie (EUY) als de Yoga Alliance (YA). Vanuit de VYN gelden de volgende aanvullende ingangseisen voor de volledige 500 uur Hatha docentopleiding:

  • Minimumleeftijd van 23 jaar of een havo (of vergelijkbaar) diploma
  • Minimaal 2 jaar hatha yogabeoefening
  • Minimale opleidingsduur van vier jaar
  • Persoonlijk toelatingsgesprek

De minimale opleidingsduur van vier jaar houdt in dat er minstens vier jaar zit tussen de start van je eerste module en de afronding van je laatste module. In dat geval zou de planning van de modules er als volgt uit kunnen zien:

Deze opleiding is op basis van HBO werk- en denkniveau. Wij nodigen eenieder uit om deel te nemen aan deze opleiding.

Studiebelasting
De studiebelasting per module (naast de te volgen opleidingsdagen) bedraagt gemiddeld 4 tot 6 uur per week. Dit betreft bijvoorbeeld het bestuderen van het studiemateriaal, volgen en observeren van yogalessen, oefenen met een oefengroep, aan de slag gaan met de opdrachten, voorbereiden van de examens, schrijven van je reflectieverslagen en uiteraard je eigen practice.
Aanvullend schrijf je in het laatste jaar van de opleiding een scriptie. De uren voor het schrijven van deze scriptie zijn niet meegenomen in het hierboven genoemde aantal studie-uren per week.

Afronding en diploma
Wanneer je alle onderdelen van een module voldoende afgerond hebt, ontvang je een certificaat van deelname en kun je doorstromen naar de volgende module. De volledige vierjarige docentopleiding rond je af met een afsluitende dag. Pas wanneer je alle modules en je scriptie voldoende afgerond hebt, ontvang je het 500 uur diploma van de Yoga Academie Nederland.

Praktische informatie
Meer inhoudelijke en praktische informatie vind je op de pagina’s van de verschillende modules.
Benieuwd naar alle data? Download dan het data-overzicht (pdf).

INSCHRIJVEN
Meer informatie?
Vraag de brochure aan of neem contact met ons op. We denken graag met je mee!
Telefonisch zijn wij te bereiken op 06 11 11 34 42 en per mail via info@yoga-academie.nl