Mindful Flow (5 dagen)

Yogahoudingen, meditatie- en ademhalingstechnieken (pranayama) nodigen je uit om met bewuste aandacht bij je lichaam te zijn. De oefeningen helpen je de taal van je eigen lichaam beter te leren kennen. Zo leer je onder andere een zachte en mindful flow op te bouwen volgens het Vinyasa-systeem. Je leert voelen of je wel of niet vloeiend beweegt, zowel op fysiek, mentaal als emotioneel vlak. In de module Mindful Flow gaan we dieper in op het begrip ‘flow’ en door middel van Spiral yoga en Qi Gong elementen onderzoeken we hoe zachte en vloeiende bewegingen vanuit het lichaam ontstaan.

Je komt meer te weten over de relatie tussen ‘flow’, het zenuwstelsel en het bindweefsel (fascia). Je leert wat fascia is en hoe dit weefsel reageert op beweging. Ook kom je meer te weten over de invloed van het zenuwstelsel op beweging en hoe mindfulness hier een rol in kan spelen. Daarnaast staan we stil bij hoe de intentie van bewegingen invloed kan hebben op zowel onze fysieke ervaringen, gedachten als emoties. Je leert te voelen hoe je lichaam van binnenuit wil bewegen en hoe dit in je yoga practice bij kan dragen aan meer (innerlijke) flow. 

Tijdens de module Mindful Flow krijg je verschillende beweegvormen aangereikt die geïntegreerd kunnen worden in je yoga practice. Denk hierbij aan series (sequences) vanuit de traditionele yogastijlen en ook vanuit de Qi Gong, Easy Flow en Spiral Yoga. Deze flow elementen worden al dan niet op het ritme van de adem uitgevoerd en bevorderden souplesse, zachtheid en energiestroming in het lichaam. Je zal zelf het effect van de verschillende series ervaren en leert hoe je deze kunt integreren in zowel een yoga practice.

Ko
rtom, een interessante module voor iedere ervaren yogabeoefenaar of yogadocent die mindful flow wil integreren in zijn eigen practice of lessen. 

Onderwerpen

  • Vinyasa yoga
  • Verschillende flow sequences
  • Spiral yoga- en Qi Gong-elementen
  • Fascia in beweging
  • Mindfulness in beweging
  • Integratie in yoga practice en lessen


Leerdoelen

  • Je ervaart verschillende flow sequences en leert hoe je deze kunt integreren in een yoga practice
  • Je leert op een sensitievere manier luisteren naar de taal van je eigen lichaam
  • Je verdiept je anatomische kennis op het gebied van het zenuwstelsel en het bindweefsel (fascia) in beweging
  • Je begrijpt de uitgangspunten vanuit de mindfulness en weet deze te integreren in je dagelijks leven, je yogabeoefening én je docentschap


Ingangseisen
Als YAN student kun je instromen in deze module nadat je de 200 uur hatha basisopleiding afgerond hebt. Ben je elders opgeleid tot yogadocent of een ervaren yogabeoefenaar? Dan is deze module mogelijk ook geschikt voor jou! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Studiebelasting
De studiebelasting (naast de te volgen opleidingsdagen) bedraagt gemiddeld 2 tot 3 uur per week.

Afronding en certificaat
Omdat in de module Mindful Flow gericht is op jouw eigen verdieping, vindt er geen specifieke afronding plaats. Als je de module afgerond hebt, ontvang je een certificaat van deelname.

Vervolg
De module Mindful Flow is onderdeel van de 300 uur Hatha verdiepingsopleiding
Na afronding van deze module kun je verder met één van de andere modules.

VYN: 30 bijscholingspunten

Data (pdf)
5 dagen | 10.00-17.00 uur

Start 14 september 2024
14 sep - 15 sep - 22 sep - 29 sep en 6 oktober 2024
10.00-17.00 uur

Kosten: € 650,- 
NIET inbegrepen:
(Externe) studieboeken en eventuele andere variabele kosten (maximaal € 50,-)
 

INSCHRIJVEN

Meer informatie?
Vraag de brochure aan of neem contact met ons op. We denken graag met je mee!
Telefonisch zijn wij te bereiken op 06 11 11 34 42 en per mail via info@yoga-academie.nl