.

200 uur Hatha basisopleiding

Onze 200 uur Hatha basisopleiding is opgebouwd uit drie modules:


Doordat de basisopleiding modulair opgebouwd is, kun je je eigen proces en tempo volgen. Iedere module geeft je nieuwe ervaring, kennis en vaardigheden, waardoor je persoonlijke ontwikkeling gestimuleerd wordt en je de basis legt voor het leren lesgeven in yoga.

Deze 200 uur opleiding biedt een mooie fundering voor jezelf en voor het docentschap.
Je leert meer over yoga en vooral over je eigen beleving van en mét yoga. Vanuit je eigen ervaring ga je aan de slag met het ontwikkelen van de lesgeefvaardigheden die jij nodig hebt om yogalessen te kunnen geven. Je krijgt verschillende tools aangereikt om lessen samen te stellen en je deelnemers te begeleiden in het beoefenen van yoga.

Modulaire opbouw en tijdspad
Omdat yoga een proces is dat tijd nodig heeft (en verdient), hebben wij ervoor gekozen om onze 200 uur Hatha basisopleiding modulair op te bouwen. Op deze manier kun jij op je eigen tempo jouw yogapad plannen en bewandelen. 

Ingangseisen
De 200 uur Hatha basisopleiding start met de module Yoga Basis. Deze module is voor iedereen toegankelijk die zich wil verdiepen in yoga. Er is dan ook geen voorkennis vereist. We gaan er uiteraard wel vanuit dat je ervaring hebt met yoga. Na het afronden van deze module kun je vanzelf doorstromen in de volgende modules. De ingangseisen van de vervolgmodules zijn verschillend. Kijk altijd goed naar de ingangseisen of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Studiebelasting
De studiebelasting per module (naast de te volgen opleidingsdagen) bedraagt gemiddeld 4 tot 6 uur per week. Dit betreft bijvoorbeeld het bestuderen van het studiemateriaal, volgen en observeren van yogalessen, oefenen met een oefengroep, aan de slag gaan met de opdrachten, voorbereiden van de examens, schrijven van je reflectieverslagen en uiteraard je eigen practice.

Afronding en certificaat
Wanneer je alle onderdelen van een module voldoende afgerond hebt, ontvang je een certificaat van deelname en kun je doorstromen naar de volgende module.

Vervolg
Na afronding van de 200 uur Hatha basisopleiding kun je doorstromen in de 300 uur Hatha verdiepingsopleiding of verder met een van de andere modules.

Praktische informatie
Meer inhoudelijke en praktische informatie vind je op de pagina’s van de verschillende modules. 
Benieuwd naar alle data? Download dan het data-overzicht (pdf).

Inschrijven
Wil je je aanmelden voor de 200 uur Hatha basisopleiding? Vul dan het inschrijfformulier in.

Meer informatie?
Vraag de brochure aan of neem contact met ons op. We denken graag met je mee!
Telefonisch zijn wij te bereiken op 06-52 479 844 en per mail via info@yoga-academie.nl