.

Waarom de YAN?

Bij de YAN staat het bewandelen van jouw eigen yogapad centraal. Voelen wat bij jou past, in contact komen met je innerlijke kracht en van daaruit je eigen flow volgen. Terug naar de basis om meer en meer in contact te komen met jezelf. Durven vertrouwen op jezelf en met verwondering en nieuwsgierigheid kijken naar dat wat zich aandient. We nodigen je uit om met nieuwsgierigheid en enthousiasme deze ontdekkingsreis aan te gaan. Een reis waarin we je graag begeleiden.

Belangrijke uitgangspunten voor deze innerlijke reis zijn:

  • Voelen en ervaren
  • Onderzoeken en reflecteren
  • Vertragen en verstillen
  • Nieuwsgierigheid en plezier

Ontwikkeling via kennis en ervaring
Uiteraard krijg je een stabiele inhoudelijke basis aangereikt in de achtergronden van yoga. Door je te verdiepen in asana’s, meditatie, pranayama, anatomie, ayurveda, filosofie, psychologie en didactiek wordt er een stevige fundering gelegd in je kennis over yoga. Omdat we het erg belangrijk vinden dat je naast de theoretische kennis vooral aan de slag gaat met het onderzoeken, ervaren en beleven van yoga in al zijn facetten, bieden we tijdens opleidingsdagen een afwisseling tussen theorie en praktijk. Met name het zelf ervaren van yoga is voor ons een belangrijk onderdeel. De lessen dienen tevens als kapstok voor jouw zelfonderzoek en geven je houvast bij dit interessante, leerzame en soms uitdagende persoonlijke ontwikkelingsproces.

Geen specifieke yogastijl, niet dogmatisch
De YAN gebruikt de eeuwenoude yogatraditie als basis en maakt daarin een combinatie tussen de Oosterse wijsheden en de Westerse kennis. Wij werken niet volgens een specifiek yogatraditie of yogastijl en moedigen iedereen juist aan vooral zelf te ontdekken wat passend is. 
Daarnaast leggen we zeker ook een relatie met vakgebieden gerelateerd aan yoga, allen gericht op bewustwording en persoonlijke ontwikkeling.

Eigen tempo en interesse
We vinden het belangrijk dat je je eigen leerproces kunt vormgeven en dat kunt doen in een tempo dat bij jou past. Daarom bieden wij deels modulair onderwijs aan, zodat je die kunt volgen op moment dat het voor jou past. Daarnaast heb je in het laatste jaar de keuze uit twee  specialisaties, waardoor je je ontwikkeltraject nog beter kunt afstemmen op wat bij jou past.