Waarom de YAN?

Bij de YAN staat het bewandelen van jouw eigen yogapad altijd centraal. Voelen wat bij jou past, in contact komen met je innerlijke kracht en van daaruit je eigen flow volgen. Terug naar de basis om meer en meer in contact te komen met jezelf. Durven vertrouwen op jezelf en met verwondering en nieuwsgierigheid kijken naar dat wat zich aandient. We nodigen je uit om met nieuwsgierigheid en enthousiasme deze ontdekkingsreis aan te gaan. Een reis waarin we je graag begeleiden.

Belangrijke uitgangspunten voor deze innerlijke reis zijn:

  • Voelen en ervaren
  • Onderzoeken en reflecteren
  • Vertragen en verstillen
  • Nieuwsgierigheid en plezier

Ontwikkeling via kennis en ervaring
Uiteraard krijg je een stabiele, inhoudelijke basis aangereikt in de achtergronden van yoga. Door je te verdiepen in asana’s, meditatie, pranayama, anatomie, ayurveda, filosofie, psychologie en didactiek leg je een stevige fundering in je kennis over yoga. Naast de theoretische kennis die je opdoet, vinden we het vooral erg belangrijk dat je zélf aan de slag gaat met het onderzoeken, ervaren en beleven van yoga in al zijn facetten. Daarom wordt tijdens de opleidingsdagen theorie en praktijk met elkaar afgewisseld. De opleidingsdagen dienen tevens als kapstok voor jouw zelfonderzoek en geven je houvast bij dit interessante, leerzame en soms uitdagende persoonlijke ontwikkelingsproces.

Geen specifieke yogastijl, niet dogmatisch
De YAN gebruikt de eeuwenoude yogatraditie als basis en maakt daarin een combinatie tussen de Oosterse wijsheden en de Westerse kennis. Wij werken niet volgens een specifieke yogatraditie of yogastijl en moedigen iedereen juist aan vooral zelf te ontdekken wat passend is. 
Ook maken we dankbaar gebruik van gerelateerde vakgebieden die net als yoga gericht zijn op bewustwording en persoonlijke ontwikkeling.


Eigen tempo
We vinden het belangrijk dat je je eigen leerproces kunt vormgeven in een tempo dat bij jou past. Daarom bieden wij modulair onderwijs aan. In overleg met ons kun je je eigen yoga ontwikkelingsplanning maken en hierin ook deels de volgorde van de verschillende modules bepalen. Dit geeft je vrijheid, flexibiliteit en vooral ook de ruimte om je eigen pad te bewandelen binnen onze academie.

Erkenning
De YAN is (inter)nationaal erkend door:

  • Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN)
  • European Union of Yoga (EUY)
  • Yoga Alliance (YA)
  • Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)