Erkenning

De opleidingen van de YAN zijn erkend door de VYN, EUY, Yoga Alliance. Tevens staat de YAN geregistreerd bij het CRKBO, waardoor onze opleidingen vrijgesteld zijn van BTW. Na afronding van de 200, 300 of 500 uur opleiding, ontvang je een diploma van de Yoga Academie Nederland dat voldoet aan de eisen van de VYN, de EUY én de YA. 

Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) - 200 uur / 500 uur
Onze opleidingen zijn erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland. De VYN heeft als doel de kwaliteit van de yogalessen, yoga docentopleidingen en yogabijscholingen in Nederland te verhogen en zoveel mogelijk te bewaken. Zij behartigt de belangen van de aangesloten yogadocenten en is aangesloten bij de Europese Yoga Unie.
Voor de volledige docentopleiding geldt de 500 uur VYN-erkenning. Vanaf januari 2022 geldt voor onze basisopleiding ook de 200 uur VYN-erkenning. Na afronding van de 500 uur Hatha docentopleiding kun je je als VYN-erkend yogadocent registeren door een lidmaatschap af te sluiten bij de VYN.

European Union of Yoga (EUY)
De European Union of Yoga focust zich op de promotie en overdracht van de essentie van yoga en haar lesgeeftradities. De EUY waarborgt middels de specifieke EUY-richtlijnen de kwaliteit van de aangesloten yoga docentopleidingen in Europa. 

Yoga Alliance (YA) - RYT 200 / RYT 300
Onze opleidingen zijn ook erkend door de internationale organisatie Yoga Alliance. De YA is wereldwijd de grootste non-profit organisatie die de yoga community representeert met als missie om de integriteit en diversiteit van het lesgeven in yoga te promoten en te ondersteunen. Bij de YA zijn meer dan 6.200 yogaopleidingen en ruim 90.000 yogadocenten geregistreerd.

Voor onze basisopleiding geldt de 200 uur erkenning (RYS 200) en voor onze verdiepingsopleiding de 300 uur erkenning (RYS 300). Na afronding van de basis- en/of verdiepingsopleiding kun je je bij de Yoga Alliance registeren als een ‘registered teacher'. Dit betreft de RYT 200 en/of RYT 300 registratie, die uiteindelijk ook samengevoegd kunnen worden tot een RYT 500 registratie.

Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)
De YAN is geregistreerd bij het CRKBO, wat betekent dat we voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstituten voor Kort Beroepsonderwijs. Iedere vier jaar vindt opnieuw een kwalitatieve audit plaats, waardoor de kwaliteit gewaarborgd blijft. Een registratie bij CRKBO betekent tevens een BTW vrijstelling, waardoor de kosten van onze opleidingen en modules vrijgesteld zijn van BTW.