Yoga Coaching (5 dagen)

De Yoga Coaching is de perfecte module om jouw docentvaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Met jouw persoonlijke ontwikkeling als basis, krijg je inzicht in onder andere psychologie, communicatie, lichaamstaal en groepsdynamica en leer je hoe je van daaruit je deelnemers kunt coachen en begeleiden. 

Tijdens de lesdagen onderzoeken we met elkaar hoe je jouw manier van denken, voelen en handelen kunt herkennen in jouw manier van bewegen en communiceren, in de letterlijke en figuurlijke zin. Je leert hoe je jouw zintuigen (nog) effectiever kunt in zetten en hoe je feitelijke waarnemingen kunt onderscheiden van interpretaties en beleving. We bespreken het belang van communicatie en ethiek in het docentschap en gaan we aan de slag met groepsdynamica en groepsrollen. De ene groep is namelijk de andere niet. We onderzoeken hoe vertrouwen, veiligheid maar ook weerstand tot stand komen en welke rol jij zelf geneigd bent in te nemen in een groep. Hierbij maken gebruik van creatieve manieren om groepen, processen en rollen in kaart te brengen en zullen verschillende leerstijlen in de praktijk uitproberen.

Om je coachvaardigheden als docent verder te ontwikkelen gaan we aan de slag met oplossingsgericht werken en motiverende gespreksvoering, zodat je leert hoe je deze technieken kunt gebruiken bij de begeleiding van je deelnemers.

Deze module bestaat uit een combinatie van lessen op locatie en online lessen. We gebruiken verschillende werkvormen om alle lessen een interactief karakter te geven en er voor te zorgen dat je veel kunt oefenen met de coachende rol als docent.

Kortom, deze praktische module geeft je de handvatten om jouw deelnemers nog beter te kunnen coachen en begeleiden.

Onderwerpen

  • Interactiedynamiek en groepsdynamica
  • Waarnemen en voelen
  • (Non)verbale communicatie
  • Oplossingsgericht werken en motiverende gespreksvoering

Leerdoelen

  • Je leert op een sensitievere manier te luisteren naar de taal van je eigen lichaam
  • Je traint je waarnemingsvermogen en leert daarbij een onderscheid te maken tussen feitelijke waarnemingen en interpretaties en beleving
  • Je krijgt inzicht in interactiedynamiek en je eigen rol hierin
  • Je doet basiskennis op over groepsdynamiek en groepsrollen
  • Je doet basiskennis op over oplossingsgericht werken en motiverende gespreksvoering
  • Je wordt je bewuster van je rol als docent en de toepassing van psychologische principes


Ingangseisen
Als YAN student kun je instromen in deze module nadat je de 200 uur hatha basisopleiding afgerond hebt. Ben je elders opgeleid tot (yoga)docent en werk jij al met groepen? Dan is deze module mogelijk ook geschikt voor jou! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Studiebelasting
De studiebelasting (naast de te volgen opleidingsdagen) bedraagt gemiddeld 4 tot 6 uur per week.

Afronding en certificaat
Je sluit de 5-daagse module Yoga Coaching af met een het schrijven van een reflectieverslag. Als je dit reflectieverslag voldoende afgerond hebt, ontvang je een certificaat van deelname.

VYN: 30 bijscholingspunten
YACEP: 30 CE-uren

Data (pdf)
5 dagen

Start studiejaar 2024-2025
Data binnenkort bekend

Kosten: € 725,-
NIET inbegrepen:
(Externe) studieboeken en eventuele andere variabele kosten (maximaal € 50,-)

INSCHRIJVEN

Meer informatie?
Vraag de brochure aan of neem contact met ons op. We denken graag met je mee!
Telefonisch zijn wij te bereiken op 06 11 11 34 42 en per mail via info@yoga-academie.nl