Yoga Lesgeven (8 dagen)

In de module Yoga Lesgeven gaan wordt je eigen ervaring met yoga ingezet om aan de slag te gaan met het leren lesgeven en het docentschap. In deze module ligt de nadruk op het ontwikkelen van de lesgeefvaardigheden die jij nodig hebt om yogalessen te kunnen geven. Daarom zal je veel oefenen met lesgeven en voor de groep staan. 

Je krijgt verschillende tools aangereikt om lessen samen te stellen en je deelnemers te begeleiden in het beoefenen van yoga. Je leert wat yoga voor je deelnemers kan betekenen, hoe je je stem en je lichaam gebruikt als docent en hoe je een complete yogales in elkaar zet. 

Tegelijkertijd verstevig je je eigen practice en ga je verder met je persoonlijke ontwikkeling. Je verdiept je kennis van hatha yoga met betrekking tot de techniek en anatomie van de yogahoudingen en de zonnegroeten. Je ervaart deze in je eigen lichaam en leert op welke manier je het kunt overbrengen op de deelnemers in een yogales, zowel verbaal als non-verbaal. Tevens leer je hoe je het aarden, een adembewustwording, een meditatie en een eindontspanning begeleidt, zodat je aan het eind van deze module zelf een volledige (basis) yogales kunt geven. 

O
nderwerpen

 • Asana's en techniek
 • Anatomie
 • Lesopbouw en sequencing
 • Lesgeefvaardigheden en didactiek

Leerdoelen

 • Je krijgt inzicht in het yogadocentschap en de vaardigheden die hiervoor nodig zijn 
 • Je verdiept je anatomische kennis op het gebied van het skelet en spierstelsel en komt meer te weten over anatomie in beweging
 • Je weet uit welke onderdelen een yogales kan bestaan en hoe je een les kunt samenstellen
 • Je bent in staat om een volledige yogales te geven met daarin de onderdelen aarden, pranayama, asana’s en ontspanning
 • Je leert hoe je de yogafilosofie kunt integreren in een yogales 
 • Je ontwikkelt een basis in lesgeefvaardigheden waarbij zowel je houding en stem als je taalgebruik en woordkeuze van belang zijn 
 • Je leert hoe je de deelnemers in je yogales verbaal en non-verbaal kunt begeleiden


Ingangseisen

Je kunt instromen in deze module nadat je de module Yoga Verdiepen voldoende afgerond hebt. Ben je elders opgeleid tot yogadocent? Dan is deze module mogelijk ook geschikt voor jou! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

S
tudiebelasting
De studiebelasting (naast de te volgen opleidingsdagen) bedraagt gemiddeld 4 tot 6 uur per week.

Afronding en certificaat
Je sluit de module Yoga Lesgeven af met een theorie- en praktijkexamen en het schrijven van een reflectieverslag. Als je beide onderdelen voldoende afgerond hebt, ontvang je een certificaat van deelname (50 uur).

Vervolg
De module Yoga Lesgeven is het laatste onderdeel van de 200 uur Hatha basisopleiding. Na afronding van deze module kun je doorstromen in één van de 300 uur modules.

Data (pdf)
8 dagen | 
10.00-17.00 uur

Start 4 oktober 2024
4 okt - 12 okt - 13 okt - 9 nov - 10 nov - 16 nov - 30 nov en 1 dec (examens) - 7 dec 2024
10.00 - 17.00 uur

Kosten: € 995,- 
NIET inbegrepen:
(Externe) studieboeken en eventuele andere variabele kosten (maximaal € 40,-)

INSCHRIJVEN
Meer informatie?
Vraag de brochure aan of neem contact met ons op. We denken graag met je mee!
Telefonisch zijn wij te bereiken op 06 11 11 34 42 en per mail via info@yoga-academie.nl