Ayurveda Basis (2 dagen) 

Ayurveda is een eeuwenoude Indiase gezondheidsleer die gericht is op fysieke en mentale balans. Deze holistische en heldere benadering sluit perfect aan op yoga. Beiden hebben immers als doel om energie optimaal door het lichaam te laten stromen en daarmee balans te creëren tussen lichaam en geest. 

In de module Ayurveda Basis maak je kennis met de grondbeginselen van ayurveda en de toepassing hiervan in het dagelijks leven. Het is een interactieve module waarin de theoretische kennis ruim ondersteund wordt door praktische toepassingen en oefeningen om de stof zelf te ervaren. Ayurveda is een levenswijze, dus het zelf ervaren en het in de praktijk brengen is enorm van belang.

Je krijgt uitleg over wat ayurveda is en hoe de term ‘gezondheid’ gedefinieerd wordt vanuit ayurvedisch perspectief. Vanuit daar verdiep je je verder in de Indiase oorsprong van ayurveda om de achtergronden van deze levenswijze beter te begrijpen. Tevens krijg je uitleg over de basisprincipes en doe je kennis op over de vijf elementen en de twintig eigenschappen met hun manifestaties in het lichaam en de natuur. Je krijgt uitgebreide informatie over de dosha’s en hun werking in het lichaam.

Uiteraard gaan we ook aan de slag met de praktische toepassing van ayurveda en leer je hoe je ayurveda preventief kunt inzetten. Je krijgt informatie over hoe je om kunt gaan met mentale en emotionele factoren, stress en invloeden van bijvoorbeeld seizoenen en leeftijd. 

Kortom: wil jij meer basiskennis van ayurveda, dan is dit een zeer geschikte module voor jou!

Onderwerpen

  • Filosofie en oorsprong
  • Vijf elementen
  • Twintig guna's
  • Drie dosha's en hun functie

Leerdoelen

  • Je begrijpt wat ayurveda is en kent de oorsprong
  • Je begrijpt hoe vanuit ayurvedisch perspectief gekeken wordt naar het leven en gezondheid
  • Je maakt kennis met de elementen en de guna's
  • Je kent de dosha's en begrijpt hun werking in het lichaam
  • Je begrijpt de basisprincipes om in balans te blijven en/of te komen


Ingangseisen
De module Ayurveda Basis is voor iedereen toegankelijk die zich graag wilt verdiepen in ayurveda. Er is dan ook geen voorkennis vereist.

Studiebelasting
De studiebelasting (naast de te volgen opleidingsdagen) bedraagt gemiddeld 2 tot 3 uur per week.

Afronding en certificaat
Omdat de module Ayurveda Basis gericht is op je eigen verdieping, vindt er geen specifieke afronding plaats. Na afronding van de module ontvang je een certificaat van deelname.

Vervolg
De module Ayurveda Basis is onderdeel van de 300 uur Hatha verdiepingsopleiding
Nadat je de module Ayurveda Basis voldoende afgerond hebt, kun je verder met de verdiepende ayurveda modules Ayurveda & Dagelijkse RoutineAyurveda & Asana en Ayurveda & Voeding of met één van de andere modules.

VYN: 12 bijscholingspunten

Data (pdf)
2 dagen | 10.00-17.00 uur

Start augustus 2021:
28 aug en 29 aug

Start april 2022:
1 april en 2 april

Kosten
€ 195,-

Inschrijven
Wil je je aanmelden voor de module Ayurveda Basis? Vul dan het inschrijfformulier in.

Meer informatie?
Vraag de brochure aan of neem contact met ons op. We denken graag met je mee!
Telefonisch zijn wij te bereiken op 06 11 11 34 42 en per mail via info@yoga-academie.nl