Chakrapsychologie (8 dagen)

De chakra’s zijn complex en fascinerend en de beschikbare informatie over het chakrasysteem is eindeloos. In de module Chakrapsychologie brengen we de veelheid aan informatie terug tot de hoofdkenmerken, zoals bijvoorbeeld de locatie, de symboliek en de fysieke, emotionele en psychologische functies van de chakra’s. Uiteraard krijg je ook uitleg over wat subtiele energie is en hoe die in relatie staat tot het fysieke lichaam. 

Tijdens de module besteden ook we uitgebreid aandacht aan de spirituele psychologie, waar de chakraleer een prachtig hulpmiddel voor is. De chakra’s hangen samen met de ontwikkelingsfasen van het leven. Met behulp van de chakra’s kun je heel mooi de psychische, geestelijke en spirituele ontwikkeling weergeven. Je kunt te weten komen wat je sterke punten en mogelijke ontwikkelingstaken zijn. Ook kun je ontdekken welke psychologische problemen met geblokkeerde of zwak ontwikkelde chakra’s gepaard gaan en welke invloed ze hebben op relaties tussen mensen. Kortom: een prachtig systeem als basis voor zelfonderzoek en zelfontwikkeling.

De module Chakrapsychologie biedt je een persoonlijke ontdekkingsreis en geeft je verdieping in jouw docentschap. Iedere opleidingsdag staat in het teken van één of meerdere chakra’s. Naast de theoretische achtergrond, gaan we vooral op praktisch niveau met de chakra’s aan de slag. Je krijgt handvatten aangereikt om deze eeuwenoude energieleer te kunnen integreren in zowel je dagelijks leven als in de yogalessen die je geeft. 

Onderwerpen

  • Subtiele energie en chakrasysteem
  • Kenmerken van ieder chakra
  • Chakrapsychologie
  • Toepassing van de chakraleer 

Leerdoelen

  • Je krijgt inzicht in wat subtiele energie is hoe het chakrasysteem is opgebouwd 
  • Je leert de fysieke, emotionele en psychologische kenmerken van de chakra's en hoe deze de psychische, geestelijke en spirituele ontwikkeling weergeven 
  • Je bent in staat om de chakrapsychologie toe te passen in je dagelijks leven 
  • Je bent in staat om de chakraleer te verwerken in de yogalessen die je geeft 


Ingangseisen
Als YAN student kun je instromen in deze module nadat je de 200 uur hatha basisopleiding afgerond hebt. Ben je elders opgeleid tot yogadocent? Dan is deze module mogelijk ook geschikt voor jou! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.


Studiebelasting
De studiebelasting (naast de te volgen opleidingsdagen) bedraagt gemiddeld 4 tot 6 uur per week.

A
fronding en certificaat
Omdat de module Chakrapsychologie gericht is op je eigen verdieping, vindt er geen specifieke afronding plaats. Na afronding van de module ontvang je een certificaat van deelname (50 uur). 


Vervolg
De module Chakrapsychologie is onderdeel van de 300 uur Hatha verdiepingsopleiding
Na afronding van deze module kun je verder met één van de andere
modules.


VYN: 50 bijscholingspunten

Data (pdf)
8 dagen | 10.00-17.00 uur

Start 10 november 2024
10 nov - 17 nov - 23 nov - 24 nov - 1 dec - 7 dec - 8 dec - 14 dec 2024
10.00-17.00 uur

Kosten: € 995,-
NIET inbegrepen:
(Externe) studieboeken en eventuele andere variabele kosten (maximaal € 35,-)

INSCHRIJVEN
Meer informatie?
Vraag de brochure aan of neem contact met ons op. We denken graag met je mee!
Telefonisch zijn wij te bereiken op 06 11 11 34 42 en per mail via info@yoga-academie.nl