Ben je benieuwd naar de praktische toepassing van anatomie in yoga? Dan is deze module wellicht wat voor jou!
Anatomie wordt vaak gezien als taaie en droge stof, maar zodra dit in je eigen lichaam tot leven komt, kan je bijna niet anders dan volledig geboeid zijn. Met deze module hopen we je dan ook te inspireren en te stimuleren om de anatomie als integraal onderdeel te verweven in je lessen. Hierbij bekijken we de anatomie vanuit een holistisch perspectief, waarbij we niet alleen de samenhang tussen de verschillende fysieke delen bekijken, maar ook de relatie met het subtiele lichaam.
Met de module Yoga Anatomie zal je je anatomische kennis op het gebied van een aantal orgaanstelsels enorm verbreden en verdiepen. Zo duiken we dieper in de werking van het bewegingsapparaat en het adem- en zenuwstelsel. Daarnaast doe je basiskennis op over het sensorisch-, hart- en vaat, hormoon- en spijsverteringsstelsel. We kijken hierbij niet alleen naar de afzonderlijke stelsels, maar vooral ook naar de samenhang. Hierbij leggen we steeds de relatie met yoga en hoe jij deze kennis zowel voor jezelf als in je rol van docent kan toepassen.
Daarnaast gaan we aan de slag met de ontwikkeling van een ‘teachers' eye’, de vaardigheid als yogadocent om lichamen te observeren en bepaalde patronen te herkennen, zodat je yoga op een holistische en functionele manie kunt toepassen om het voor iedereen toegankelijk te maken.
Deze module bestaat uit een combinatie van lessen op locatie en online lessen die live gegeven worden. We gebruiken verschillende werkvormen om alle lessen een interactief karakter te geven en er voor te zorgen dat je veel kennis en ervaring op kunt doen.
Kortom: een verdiepende module voor iedere yogadocent die anatomie tot leven wil brengen!
Onderwerpen
Leerdoelen
Ingangseisen
Als YAN student kun je instromen in deze module nadat je de 200 uur Hatha basisopleiding afgerond hebt. Ben je elders opgeleid tot yogadocent? Dan is deze module mogelijk ook geschikt voor jou! Je dient in ieder geval te beschikken over minimaal 200 uur aan opleidingsuren en een stabiele basiskennis te hebben van anatomie. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Studiebelasting
De studiebelasting (naast de te volgen opleidingsdagen) bedraagt gemiddeld 4 tot 6 uur per week.
Afronding en certificaat
Je sluit de module Yoga Anatomie af met het uitwerken van een anatomie opdracht. Als je de opdracht voldoende afgerond hebt, ontvang je een certificaat van deelname (50 uur).
Vervolg
De module Yoga Anatomie is onderdeel van de 300 uur Hatha verdiepingsopleiding.
Na afronding van deze module kun je verder met één van de andere modules.
VYN: 50 bijscholingspunten
Download data-overzicht: (pdf)
8 dagen
Start 10 januari 2025
10 jan - 11 jan - 12 jan - 18 jan* - 19 jan* - 25 jan* - 26 jan* - 31 jan* - 1 feb - 2 feb 2025
09.30-17.00 uur
* online van 09.30-13.00 uur
Kosten: € 995,-
NIET inbegrepen:
(Externe) studieboeken en eventuele andere variabele kosten (maximaal € 100,-)
Meer informatie?
Vraag de brochure aan of neem contact met ons op. We denken graag met je mee!
Telefonisch zijn wij te bereiken op 06 11 11 34 42 en per mail via info@yoga-academie.nl