Rita Schrama

‘Leef je droom, droom niet je leven’ is het levensmotto van Rita.

Ik ben geboren en opgegroeid in Litouwen. Van jongs af aan wist ik dat ik elders thuishoorde en dat ik een weg moest afleggen om thuis te komen. Daarbij zijn mijn intuïtie en gevoel altijd mijn wegwijzers geweest.

Nadat ik een lerarenopleiding in Litouwen heb afgerond, begon ik mijn carrière als lerares Engels. Enige tijd later emigreerde ik naar Nederland waar ik in korte tijd twee HBO-opleidingen aan de ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalers in Utrecht heb afgerond. Daarna volgde ik ontelbare en uiteenlopende opleidingen, zoals verschillende talenstudies, Criminologie aan de Universiteit Leiden en diverse yoga opleidingen aan de AALO Yoga Academie, Arhanta yoga, Pure Energy Yoga en de Yoga Academie Nederland.

In yoga vond ik tegenwicht van mijn drukke bestaan en oneindige hoeveelheid informatie waarmee ik als tolk en vertaler geconfronteerd werd. Yoga bood mij een veilige thuisbasis, stilte. Dit was de reden om aan mijn eerste yoga docentopleiding te beginnen.

Als yogadocent ben ik breed opgeleid: van Hatha yoga, Poweryoga en Vinyasa yoga tot Yin yoga, Yoga Nidra, Restorative yoga, Stoelyoga en Zwangerschapsyoga. Tevens werk ik graag met klankschalen en verzorg ik zowel klankschalensessies als klankmassages.

Met heel veel plezier en toewijding geef ik yogalessen in mijn Yogastudio AmRita in Nieuw-Vennep en combineer ik deze met mijn werkzaamheden aan de Yoga Academie Nederland. Als eigenaresse (2022) van Yoga Academie Nederland ben ik het aanspreekpunt voor alle praktische en organisatorische zaken. Tevens geef ik les in de modules Yoga Basis, Yoga Lesgeven, Restorative & Nidra en Werken met Klankschalen.