Anna Scott Miller

Learn & teach in example, not in being perfect, but in being real and honest. And have some fun along the way ;-)

Anna studeerde aan de ALO (Academie voor Lichamelijke Oefening) voor sport docent en heeft 10 jaar in het onderwijs gewerkt. De laatste 7 jaar waren bij de Hogeschool van Amsterdam, waar sport werd gebruikt als middel. 
Dat laatste was de link naar yoga. Yoga was al een tijdje onderdeel van Anna's leven in de vorm van practice. Het holistische aspect van yoga, als tool, maakte voor haar de cirkel rond.

Na studie en ervaring met het fysieke lichaam, voeding, persoonlijke ontwikkeling en coaching, bracht yoga voor Anna al haar interesses bijeen. En dat is nog steeds zo. Meer en meer werd en wordt de onlosmakelijke verbinding tussen lichaam, geest en spirit zichtbaar. En met de wereld om ons heen. De natuur en onze eigen natuur.

In 2005 kwam Anna in aanraking met Power Yoga in Colorado, waarin ze een paar jaar later haar eerste training deed. Ondertussen ontdekte ze Ashtanga Yoga en dat werd, terug in Amsterdam, haar dagelijkse practice. 
Haar tweede training was in Vinyasa Flow, waarna Ashtanga, Hatha en Yin volgden. Anna is E-500RYT gecertificeerd, maar blijft zich nog steeds ontwikkelen. Jaarlijks reist ze naar haar docenten Mark Robberds & Deepika Mehta om haar practice te verdiepen en te ontwikkelen. Hun holistische kijk, de subtiele en intelligente begeleiding en de invloeden van verschillende disciplines, is wat Anna zo waardeert in hen.

'Je bent nooit te oud om te leren' is een motto wat ze zelf ook beoefent. Kennis op doen, leren en zelf student blijven, horen daarbij en daar geniet Anna van. 
Dit doet ze o.a. in Amsterdam bij haar docenten en door trainingen en workshops te volgen van ervaren docenten als Kino MacGregor, Petri Räisänen, Wambui Njuguna, Laruga Glazer, David Swenson & Eddie Stern.

In de lessen van Anna staat de ademhaling centraal. Zowel het bewegen op het ritme van de ademhaling in haar Vinyasa en Ashtanga lessen als de Pranayama in haar Yin en Hatha lessen. De adem geeft de verbinding met jezelf en de verschillende staten van jezelf. En die verbinding is waar Anna graag de nadruk op legt en ruimte voor creëert. Met de adem, het lichaam, beweging en de geest. D
e houdingen gebruikt ze daarbij als metafoor om inzicht te verkrijgen in jezelf, energie te genereren en kracht op te bouwen zowel fysiek als mentaal. Dit zal uiteindelijk zijn reflectie hebben op je dagelijkse leven, je manier van communiceren, ook buiten de yogamat. En dat begint met het kunnen creëren en geven van die tijd en aandacht aan jezelf.

@annascottmilleryoga 
https://www.instagram.com/annascottmilleryoga/
www.annascottmiller.nl