Veronika Uhl

'Van origine ben ik Oostenrijkse, maar ik leef al meer dan de helft van mijn leven in Amsterdam. Yoga en ayurveda zijn zeer bepalend (geweest) voor mijn vorming. Ik heb er zelf zo veel baat bij en wil dat graag delen met anderen. 

In mijn eigen praktijk, Vonka Yoga & Ayurveda, combineer ik yoga en ayurveda. Ik geef ayurvedische leefstijl- en voedingsconsulten, evenals workshops en lezingen over yoga en ayurveda. Mijn speciale interesse ligt in het bestuderen van de helende eigenschappen van westerse kruiden in de ayurvedische context. Ik groeide op in een bergdorp in Oostenrijk en leerde al van mijn oma over de helende krachten van kruiden.

Yoga is al sinds meer dan 20 jaar deel van mijn leven. Ik heb een beroepsopleiding Raja Yoga gedaan bij Francis Verdonk, Stichting Raja Yoga Amsterdam. Tot op de dag van vandaag is Francis mijn inspiratiebron en volg ik lessen bij haar.

Ayurveda heb ik via de yoga ontdekt. Yoga en ayurveda komen uit dezelfde bron, de Veda’s, de duizenden jaren oude kennis, die de grondslag vormen van het wijsgerig denken van de Indiërs. Het combineren van deze twee zusterwetenschappen is dan ook een andere grote passie van mij.

Bij de Academy of Ayurvedic Studies in Amsterdam heb ik een driejarige beroepsopleiding gevolgd die ik in 2012 heb voltooid met een diploma ‘Ayurvedic therapist’. Verder heb ik diverse seminars over yoga en ayurveda gevolgd bij o.a. David Frawley, Dr. Vasant Lad, Atreya Smith, Mukunda Stiles, Robert Svoboda, Dr. Vijith en Dr. Vidya, Dr. Claudia Welch, Dr. Martina Ziska.

Ik verheug me erop om aan de studenten van de beroepsopleiding yoga bij YAN les te geven over Ayurveda. Graag deel ik mijn enthousiasme en kennis hierover en wil ik studenten kennis laten maken met de schitterende wetenschap van ayurveda en wat het voor jou kan betekenen.'